TERUG

1961 DE HILLS ONTVOERD DOOR BUITENAARDSEN

Door: Billy Booth

Geüpdate 16 mei 2017

Vertaling: Paul Harmans

Bron: https://www.thoughtco.com/the-hills-abducted-by-aliens-3293363


Veel eerste onderzoekers van het UFO-mysterie hadden kenmerkende opvattingen. Ze vonden dat het mogelijk was dat iemand een UFO zag en dat meldde, maar het was onmogelijk dat de buitenaardsen wezens die met de UFO vlogen zich zouden bemoeien met mensen en hen zeker niet tegen hun wil zouden meenemen. Die opvattingen verdwenen voorgoed toen een belangrijke buitenaardse ontvoering plaatsvond, de Betty en Barney Hill confrontatie. Hun reis naar het onbekende begon in New Hampshire, Amerika, in september 1961 en zou voor altijd de koers van de ufologie veranderen.

Grillig bewegende ster
De Hills waren een raciaal gemengd stel. Barney was een 39 jaar oude donkere man, hij werkte voor de posterijen en Betty was een 41 jaar oude blanke vrouw, zij was coördinator bij jeugdzorg. Vanwege Barney’s maagzweer waren de twee op vakantie in Canada gegaan. Op 19 september begonnen zij met hun auto aan de terugreis naar huis. Om ongeveer 22:00 zag Betty een ster die nogal grillig bewoog. Zij vertelde het aan Barney en zij hielden het beiden in de gaten terwijl ze verder reden.

Veelkleurige lichten, rijen vensters
Ze bevonden zich net ten noorden van Woodstock toen het Barney opviel dat de ster op een wel heel erg ongewone manier bewoog. Toen ze bij Indian Head aankwamen zetten zij de auto stil en stapten uit om er een beter zicht op te hebben. Ze gebruikten een verrekijker en Barney zoomde in op wat hij dacht dat een ster was. Maar het was geen ster! Hij kon verschillend gekleurde lichten zien en hij zag enkele rijen vensters rondom het vliegende toestel. Het object bewoog zich dichter naar hen toe en nu kon Barney mensen binnenin het toestel waarnemen. Werd dit vreemde vliegende object bestuurd door mensen?

Zesenvijftig kilometer in twee minuten
Het volgende dat de Hills zich konden herinneren was dat ze bang werden van het ongewone vliegende object en de inzittenden ervan. Barney haastte zich terug naar de auto waar Betty stond te wachten. Ze sprongen in de auto en reden gehaast over de snelweg terwijl ze uitkeken naar het object, maar dat was verdwenen. Terwijl ze verder reden begonnen ze een zoemtoon te horen en kort daarna weer. En ondanks dat ze slechts een paar minuten hadden gereden, bleken ze 56 kilometer verder op hun route te zijn!

UFO bevestigd op radar
Betty en Barney arriveerden uiteindelijk veilig bij hun huis. Nadat ze de UFO hadden gezien was hun reis verder zonder moeilijkheden verlopen. Ze waren vermoeid van de reis en gingen meteen naar bed. Toen Betty de volgende dag wakker werd belde ze met haar zus Janet en ze vertelde haar over het vreemde object dat ze hadden gezien. Janet drong er bij haar op aan om de Peas luchtmachtbasis te bellen om ze te vertellen wat zij en Barney hadden gezien. Nadat majoor Paul W. Henderson haar verslag had aangehoord, vertelde hij haar: “De UFO is ook door onze radar bevestigd.”

Twee uur vermiste tijd
De Hills hadden tenminste iets gezien en ze trachtten het incident achter zich te laten. Maar al snel kreeg Betty nachtmerries. In haar dromen zag ze dat zij en haar man fysiek werden gedwongen een toestel in te gaan. Het duurde niet lang voordat twee schrijvers het verhaal hoorden en contact met hen opnamen. De Hills stelden samen met de twee schrijvers een tijdlijn van de gebeurtenissen op 19 september samen. Er bestond geen twijfel dat het koppel tijdens hun reis ongeveer twee uur miste.

Hulp van Dr. Benjamin Simon
Toen het nieuws van de UFO-waarneming steeds breder bekend werd, waren de Hills verplicht zich zo goed als mogelijk te verschuilen voor journalisten. Vanwege het vermiste tijd element en het verlangen te weten wat er gedurende die tijd nu wel of niet was gebeurd, besloten zij contact op te nemen met een psychiater. Ze besloten Dr. Benjamin Simon in de arm te nemen, een psychiater en neuroloog uit Boston en zeer ervaren op dat gebied. Hij zou een belangrijke rol gaan spelen in het Hills ontvoeringsverhaal.

Regressieve hypnose
Zijn voorgestelde wijze van behandeling was regressieve hypnose, dat hopelijk de herinneringen in de twee vermiste uren kon terughalen. Zijn sessies vingen aan met Betty en al snel volgde ook Barney. Na zes maanden behandeling was het Simon’s opinie dat de Hills waren ontvoerd en aan boord van het onbekende toestel waren genomen. Regressieve hypnose is een controversiële behandeling en wordt vaak toegepast om geblokkeerde herinneringen terug te halen.

Onthulde feiten
Onder de herinneringen die bij de Hills boven water kwamen was er één die aantoonde dat hun auto op de weg afsloeg en tot stilstand kwam. De UFO was midden op de weg geland en de buitenaardse wezens kwamen naar de auto en brachten Betty en Barney naar de UFO. Ze werden onderworpen aan diverse medische en wetenschappelijke tests. Voordat de buitenaardsen hen weer lieten gaan werden ze gehypnotiseerd en opgedragen hun ontvoering te vergeten.

Kaalhoofdige buitenaardsen
Gedurende de intensieve regressie sessies beschreven de Hills hun ontvoerders als ‘kaalhoofdige buitenaardse wezens, ongeveer anderhalve meter lang, met een grijsachtige huid, peervormige hoofden en scheefstaande katachtige ogen.’ De omschrijving lijkt op wat bekend is geworden als de ‘grays’, nu een standaard betiteling voor de kleine wezens met een groot hoofd, kleine mond en kleine of geen oren en haarloos. Er kwamen ook details vrij over de procedures die op de Hills werden uitgevoerd. Er werden zowel fysieke als mentale experimenten uitgevoerd. Er werden monsters van hun huid, haar en nagels genomen. Betty onderging een gynaecologisch onderzoek en Barney onthulde met tegenzin dat er een spermamonster van hem was genomen.

De Betty en Barney ontvoering wordt tot op de dag van vandaag bestudeerd. Het is de ontvoeringszaak waaraan alle anderen worden getoetst en beoordeeld.

TERUG


Share