PRINTBARE VERSIE

WE KUNNEN HELDEN ZIJN, ECHTER... SLECHTS ÉÉN DAG

Door: Billy Cox

Vertaling: Paul Harmans

Bron: http://devoid.blogs.heraldtribune.com/11241/we-can-be-heroes-just-for-one-day/?pa=all&tc=pgall


De luchtmacht zit in een moeilijk parket. Ze kan geen zeven veteranen tegenspreken die de toehoorders in de National Press Club op maandag vertelden dat UFO’s sinds de jaren ’60 toezicht hielden op Amerika’s atoomrakettenarsenaal en er zelfs gedeeltes van uitschakelden. Dan zouden ze deze mannen leugenaars moeten noemen. En ze wellicht ook gerechtelijk moeten vervolgen wegens het schenden van de veiligheidseed. Dus op dinsdag neemt men de toevlucht tot de oude ‘afwijs truc’ die altijd heeft gewerkt.

“Dit is wat ons standpunt is,” vertelde Vicki Stein van het persbureau van de luchtmacht op het Pentagon. “En daar blijven we bij”.

Ze e-mailde De Void een starre 'fact sheet' die niet meer is aangepast sinds 1969, dezelfde fact sheet welke de gepensioneerde USAF kapitein Robert Salas maandagmiddag omhooghield als zijnde bedrog. Voor het laatst opnieuw uitgeven in 2005, informeert het persbericht de belastingbetalers dat: ‘Geen enkele UFO ooit gemeld, en onderzocht en beoordeeld door de luchtmacht, aanwijzingen gaf voor de bedreiging van onze nationale veiligheid.’


Dwynne Arneson, een luitenant-kolonel en 26 jaar een USAF veteraan, bespreekt de door een UFO op non-actief geraakte atoomraketten

Het opnieuw opdissen van de details van de persconferentie van gisteren is niet nodig, er is al vaker over het onderwerp geschreven en de getuigenissen vind je inmiddels overal op het Internet. Nadat hij en zijn collega’s – inclusief een voormalige commandant van een basis, een gevechtseenheid commandant en een raket-doelofficier – klaar waren, beschreef Salas hetzelfde document nogmaals: “Het is duidelijk misleidend, het is onjuist, en dat baseer ik op onze getuigenissen.”

Ongepolijst, ietsje nerveus, vaak lezend uit een samengestelde verklaring, maar hun namen - Charles Halt, Robert Jamison, Jerry Nelson, Patrick McDonough, Bruce Fenstermacher, Dwynne Arneson en Robert Salas – verdienen het nogmaals genoemd te worden, want voor wat zij deden moet je over ballen beschikken. Niet alleen weerlegden zij het lang gevestigde beleid van het agentschap dat verantwoordelijk is voor hun pensioenen, met niets te winnen stonden zij voor een nonchalant mediagezelschap dat gezien de geschiedenis niet in staat is om dit onderwerp te verslaan.

Ondanks dat CNN, waarvoor hulde, de conferentie live op Internet doorgaf, was niemand van de grote jongens bereid het te ondersteunen. Zoals de columnist John Kelly van de Washington Post (die zo eerlijk was toe te geven dat hij alleen aanwezig was voor de koekjes) opschreef: de opkomst van de media was grotendeels mager en obscuur.

Probeer je eens voor te stellen dat USAF veteranen met de juiste papieren naar voren komen om het verlammen van onze atoomwapens door welke andere oorzaak dan ook te bespreken – saboteurs, noodweer, ontwerpfouten, wat dan ook – gedurende een periode waarin wij en de Sofjets stonden te springen om elkaar uit te wissen. Op zijn minst twee vragen eisen dan een antwoord: 1) Hoe heeft defensie gereageerd op deze beweringen en: 2) Welke maatregelen zijn er sindsdien genomen om de veiligheid van de atoomwapens te garanderen? Maar geen van dergelijke vragen werd gesteld.

Ondanks dat een paar mediateams het juist speelden, waren de meeste verslagen zo voorspelbaar als vlooien op honden. ‘Ik neem dit soort spul niet kritiekloos aan (op zijn zachts gezegd), maar ik houd wel van oeverloos kletsen’ schreef Brian Caulfield van Forbes magazine op zijn blog. ‘Dat is juist,” voegde Spencer Ackerman van Wired toe, “De aarde wordt in de gaten gehouden door intergalactische hippies.’ En Popular Science liet Fox Mulder aan het woord.

Het evenement, uitgevoerd door UFO-onderzoeker en auteur Robert Hastings, zal binnen twee nieuwscyclussen verdwenen zijn. Een standpunt van de luchtmacht dat niet is veranderd sinds de Amerikaanse troepen in Vietnam in stukken werden geblazen zal daarop toezien. Maar gedurende anderhalf uur, op maandagmiddag in de nationale hoofdstad, lang nadat hun militaire carrières eindigden, bewezen zeven veteranen hoe zij hun land behoren te dienen en lieten de wereld blijken dat zij het ontwijken en ontkennen van de waarheid zat zijn.


Nawoord Paul Harmans - ufowijzer
Hetzelfde gaat natuurlijk naadloos op voor de complete oude media in de rest van de wereld en dus ook de oudbakken Nederlandse media. Die klimmen wel massaal in de pen als een stelletje glibberige stichting Skepsis ransapen met permanente oogkleppen op, stomweg uit de lucht gegrepen loze beweringen doet en ze herhalen de uitspraken van een dik 80 jaar oude sceptische goochelaar (James Randi). Maar USAF veteranen met hoge rang en een zeer verontrustend verhaal, worden smalend lachend opzij geveegd of compleet genegeerd. Het Algemeen Dagblad had nog iets van een artikel, maar het was een snel vertaald slordig Brits artikeltje waarin de veteranen ten onrechte als piloten werden opgevoerd.

Een mooi voorbeeld van de niet-geïnteresseerde media is het onderstaande interviewtje dat FOX News telefonisch met Salas en Hastings had. De tv-media zenden 24 uur per dag uit, de meest grote onzin en rotzooi kun je elke dag van de week urenlang gadeslaan. Maar voor zoiets belangrijks als de melding dat UFO’s klooien met onze atoomwapens is bij FOX News slechts net iets meer dan 3 minuten beschikbaar. De presentator stelt zijn eigen vragen op zijn gemak en neemt daar de tijd voor, de antwoorden van Salas en Hastings kapt hij telkens af, want o hij zit zo krap in de tijd.

Aan het eind van zijn interview verontschuldigt hij zich voor zijn sceptische instelling, hij is nu eenmaal opgeleid om sceptisch te zijn zegt hij. Ja, ja, sceptisch opgeleid, maar regeringen, goochelaars, geheime of niet-geheime agentschappen, sceptische ransapen, enz. kunnen beweren wat ze willen, geen oude media die daar kritische vragen over zullen stellen.

 


UPDATE!

Wantrouwen in Amerikaanse media naar recordhoogte
Een nieuwe opiniepeiling wijst uit dat een recordhoeveelheid Amerikanen weinig of geen vertrouwen hebben in de massa media om het nieuws volledig, accuraat en objectief te brengen.
Meer: http://www.niburu.nl/index.php?articleID=24082


UFO PAGINA

UFO's EN ATOOMWAPENS PAGINA

Pagina Laatst Toegevoegde Artikelen