PRINTBARE VERSIE

KOLONEL JESSE MARCEL Jr. OFFICIEEL EN ONOFFICIEEL

Door: Thomas Horn senior RNU news reporter

Maandag 22 mei 2006

Vertaling: Paul Harmans mei 2006

Bron: http://www.RaidersNewsUpdate.com


Raiders News Update - Een nieuw boek, geschreven door kolonel Jesse Marcel Jr., beweert dat het beroemde Roswell UFO-incident werkelijk voorviel, inclusief de berging van een buitenaards toestel. Kolonel Marcel’s vader, majoor Jesse Marcel Sr., was de militaire onderzoeker die de leiding had bij de crash van 1947 en is uiteindelijk in het gelijk gesteld volgens dit boek.

Zonder twijfel is de gebeurtenis in 1947 bij Roswell, New Mexico, het overheersende verhaal binnen de Westerse buitenaardse folklore. Sommigen denken dat wat er daar werkelijk gebeurde, wel nooit bekend zal worden. De Amerikaanse regering zegt dat het gewoon een geval van misinterpretatie was. Maar zoals de meeste mensen weten, was dat niet de eerste opvatting van de militairen.

Op 8 juli 1947 toont de voorpagina van de Roswell Daily Record het volgende persbericht afkomstig van het Roswell Army Air Field (RAAF):

RAAF Bemachtigt Vliegende Schotel
Op Boerderij in Roswell Regio

De inlichtingenpost van het 509ste bombarderingsonderdeel op het Roswell Army Field kondigde vanmiddag aan dat het Field in het bezit is van een vliegende schotel.

Tegen de avond maakten de kranten ten westen van Chicago, inclusief de Chicago Daily News, The Los Angeles Herald Express, the Spokane Chronicle, the Sacramento Bee en anderen, melding van het nieuws. Toen gebeurde er iets, de volgende dag herriep de RAAF het bericht:

Een onderzoek van het leger heeft aan het licht gebracht dat het mysterieuze object dat op een afgelegen boerderij in New Mexico werd gevonden, slechts een onschuldige weerballon was en geen gecrashte vliegende schotel.

“Het contrast tussen de verklaringen van in hoge mate getraind personeel, zette de grootste cover-up ooit in de Amerikaanse geschiedenis in beweging,” zegt kolonel Jesse Marcel, die de algemeen erkende enige nog in leven zijnde burger is die de UFO-wrakstukken van de Roswell-crash in handen heeft gehad. Kort geleden zat ik om de tafel met kolonel Marcel en hij deelde officieel en onofficieel informatie met mij. Ik hoorde zaken die ik nog nooit had gehoord van deze in de ufologie legendarische vriend. Marcel is nu bijna 70 jaar oud, een zacht pratende, bedaarde man die als uitermate geloofwaardig overkomt.


Kolonel Jesse Marcel Jr.

Toen ik Jess, zoals hij graag genoemd wordt, vroeg of zijn vader - de inlichtingenofficier op het Roswell Army Air Field ten tijde van het incident - zich misschien vergist kon hebben over wat er geborgen was gedurende het veldonderzoek, antwoordde hij zonder aarzeling: “Beslist niet,” en ging toen door met mij te vertellen waarom dat niet zo was.

Toen ik later hamerde op de Mogullballon en Oparation Paperclip als alternatieve theorieën, vertelde hij mij over de lange tijd waarin hij eerlijke onderzoekers ontmoette en hen zijn tekeningen en materiaalvoorbeelden liet zien en men zocht naar vergelijkingen van wat zijn vader op de boerderij had geborgen en die nacht mee naar huis bracht, maar dat er niets ter vergelijking kon worden gevonden.

Toen we bij de grote vraag aankwamen, opperde ik: “Maar wat er ook gebeurde in Roswell, het kan toch ook worden verklaard als een topgeheime aardse technologie, niet waar?” Onaangedaan keek hij mij aan en herhaalde: “Tom, wat ik zag was niet van deze aarde. Het was een soort materiaal dat ik in mijn handen hield en de stukken waren zo licht als een veertje.”


Jesse Marcel Sr. met een klein deel van de wrakstukken

Ik bracht Jess de groeten over van Stanton Friedman, die tezamen met Bill Moore vele jaren geleden de Roswell-cover-up internationaal aan het licht had gebracht en daarna zei ik: “Dus jij gelooft, net als Stan Friedman, dat de Roswell-wrakstukken een fysieke technologie vertegenwoordigen?” Jess lachte en vertelde mij dat Friedman een zeer goede vriend van hem was. Ik ben er niet zeker van of hij mijn vraag over een technologie beantwoordde. Maar kolonel Marcel heeft, net als zijn vader had, een militaire carrière (hij was kort daarvoor teruggekeerd uit Irak waar hij als neus, keel en oorarts druk doende was geweest soldaten op te lappen). Gedurende jaren had hij deelgenomen aan veldonderzoeken op locaties waar bekende toestellen waren neergestort en hij is dus zeer bekend met alle mogelijke hardwarecomponenten. Tot de dag van vandaag heeft hij nooit iets gezien wat overeenkwam met de Roswell-artefacten.

Vervolgens vertelde Marcel mij een intrigerend verhaal over een gebeurtenis die enkele jaren geleden voorviel toen hij volgens plan in Washington DC. moest zijn. Tot op heden weet hij nog niet hoe zij die erbij betrokken waren, wisten waar hij op die specifieke tijd was. Toen hij in zijn motel arriveerde, lag daar bij de telefoon op zijn kamer een boodschap op hem te wachten. Het was van een man die we mr. ‘X’ zullen noemen. Hij wilde Marcel de volgende dag om 1 uur ‘s middags ontmoeten in een bepaalde kamer van het Capitool. Marcel voelde zich ongemakkelijk, maar stemde in met de bespreking. Bij aankomst werd hij naar het kantoor van mr. ‘X’ gebracht, die meteen ter zake kwam. ‘X’ wilde met Marcel over Roswell praten en vroeg of hij zich meer op zijn gemak zou voelen in een beveiligde kamer. Ondanks dat Jesse liet weten dat hij niet meer zou vertellen dan hij in het verleden al verteld had, voelde ‘X’ toch de noodzaak om een alternatieve ruimte te zoeken en verklaarde: “Weet je, misschien wil ik jou wel iets vertellen wat je nog niet weet.”

Ze verlieten het kantoor en namen hun intrek in een kamer waar geen afluisterapparatuur was geïnstalleerd, het was in een deel van het gebouw dat Jesse omschreef als ‘de kerkers van het Capitool’. Ze gingen aan een tafel zitten waarop Marcel een boek zag liggen over buitenaardse ontvoeringen, UFO-technologie en Roswell. ‘X’ tikte met zijn vinger op het boek en zei zonder voorbehoud: “Dit is geen fictie.” De mysterieuze regeringsinsider ging een tijdje door met praten en vroeg toen aan Marcel of hij wist waar het materiaal dat bij Roswell was geborgen werd gehouden. Jesse vond dat wel een curieuze vraag en antwoordde: “Nee, weet u dat?” Het antwoord van ‘X’ was net zo raadselachtig als zijn vraag, dus Marcel reageerde met wat vragen van hemzelf en vroeg: “Als de buitenaardse activiteiten werkelijkheid zijn, en jullie weten ervan, wanneer is de regering dan van plan een officiële openbaring daarvan te geven en te laten weten wat er werkelijk bij Roswell gebeurde?” “Als het aan mij zou liggen,” zei mr. ‘X’, “zouden we dat vandaag nog doen.”

Als vervolg op iets dergelijks, vroeg ik kolonel Marcel of hij persoonlijk leden van de regering of mensen van het leger kent die ook anticiperen op een moment in de toekomst, wanneer afgevaardigden van de wereldleiders en -religies op het spreekgestoelte van de Verenigde Naties plaatsnemen en zeggen: “We hebben een mededeling. We hebben contact met een buitenaardse intelligentie.”

Marcel bleef een tijdje in stilzwijgen verzonken, keek mij toen aan en fluisterde: “Ja.”

Plotseling rinkelde de telefoon en moest kolonel Marcel weg.

De volledige transcriptie en het audio-file van het interview van Tom Horn met kolonel Jesse Marcel Jr. is beschikbaar op de volgende link: http://www.raidersnewsupdate.com/marcel.htm

Link naar boek op: www.ufostore.com


UFO PAGINA

ROSWELL PAGINA

Pagina Laatst Toegevoegde Artikelen