PRINTBARE VERSIE

REACTIE VAN ROB NANNINGA (SKEPSIS) OP DE DAP-COLUMN

Door Paul Harmans

Januari 2012


Onderstaand een e-mail van Rob Nanninga van 8 januari 2012 naar aanleiding van mijn antwoord op de column die Dap Hartmann, Astronoom aan de TU Delft, schreef en waarin hij het dr.ir. Coen Vermeeren, docent lucht- en ruimtevaarttechniek aan de TU Delft, zeer kwalijk neemt op academisch niveau aandacht voor het UFO-fenomeen te vragen.


Van: Rob Nanninga
Aan: Paul Harmans
Datum: 8 januari 2012
Onderwerp: Astronoom met oogkleppen

Hallo Paul,

Ben ik een kortzichtige vuilspuiter en karaktermoordpleger? Volgens mij heb ik er in mijn artikel over Vermeeren vooral op gewezen waarom er geen reden is de verhalen van Clifford Stone, Philip Corso en Steven Greer serieus te nemen. Vermeeren noemde hen key figures, maar geeft daar naar mijn weten geen argumenten voor en reageert niet inhoudelijk op de kritiek. Ik ben nog geen artikel van hem tegengekomen waarin hij iets heeft onderzocht en gefundeerde conclusies probeert te trekken. Hij babbelt alleen vrijblijvend over berichten die hij op internet is tegengekomen, maar gaat nergens dieper op in. Als je me een verwijzing kunt geven naar een stuk waarin hij zijn oordeel met feiten en argumenten probeert te onderbouwen, dan hoor ik het graag.

Ik kan alleen herhalen wat ik al eerder schreef: als hier buitenaardse ufo's met aliens rondvliegen, dan is het na meer dan 60 jaar overduidelijk dat ze niet gevonden willen worden en dat ze ook goed in staat zijn om zich verborgen te houden, zo nodig met behulp een omvangrijk complot van invloedrijke personen op aarde.

Stel dat jouw wens realiteit wordt en dat alle Nederlanders in buitenaardse ufo's gaan geloven. Wat schieten we daar dan mee op?

Met vriendelijke groet,

Rob Nanninga
redactie Skepter

------------------

Van: Paul Harmans
Aan: Rob Nanninga
Datum: 8 januari 2012
Onderwerp: Astronoom met oogkleppen

Hallo Rob,

Het gaat niet om wat Coen Vermeeren zegt (of al die anderen die in UFO’s geloven), het gaat om de zaken die hij als boodschapper aandraagt en waarvan jullie chronische ontkenners het vertikken om er eens uitgebreid met gezond verstand naar te kijken. 500 hooggeplaatste getuigen in het Disclosure Project, meer dan 3000 piloten bij Haines, meer dan 200 (hoge) militaire getuigen van zeer, zeer vreemde gebeurtenissen op kernrakettensites, meer dan 600 getuigen in de Roswell zaak, waaronder sterfbedverklaringen van (hoge) militairen, enz. Doet dat je gezonde verstand zich niet eens afvragen of we met een reëel fenomeen te maken hebben dat verder gaat dan de oppervlakkige verklaringen van de ontkenners?

Wat ik al vaker heb beweerd, het staat inderdaad niet 100% vast dat het om buitenaardsen gaat, maar voorlopig is dat nog steeds (sinds al die 60 jaren) de beste verklaring. Wordt het daarom niet eens tijd dat een technische universiteit, of welke wetenschappelijke onderzoeksgroep, daar onbevooroordeeld naar gaat kijken, om misschien voor eens en voor altijd een antwoord op de harde kern van het UFO-fenomeen te vinden? Misschien ook niet, maar alles beter dan bij voorbaat mensen zwart maken en de zaken belachelijk. Wat zit jullie ontkenners dwars dat er wetenschappers zijn die er eindelijk naar willen kijken, nadat ze eerst ook zeer sceptisch waren, maar in tegenstelling tot jullie bij Skepsis en deze Dap Hartmann, naar de feiten gingen kijken en ontdekten dat er wel degelijk een fenomeen bestaat dat nodig eens serieus genomen dient te worden?

Ja, wat je schrijft over dat ze niet gevonden willen worden en wellicht met hulp van een aards complot verborgen blijven, kon wel eens niet zo ver van de waarheid liggen. Maar hebben wij als mensheid niet het recht om daarover alles te weten te komen en massaal opheldering te eisen? Waarom doet een kleine groep ontkenners bij Stichting Skepsis zoveel moeite om iedereen die daarom vraagt aan te vallen? (Ik beschik over wat kennis daaromtrent die ik nog maar even voor mij houd, maar graag op ufowijzer zou willen publiceren, wie weet...)

Afijn, alweer zal je komen met het antwoord dat bijvoorbeeld Steven Greer niet te vertrouwen is en alweer zal ik je dan het antwoord geven dat het niet om Greer gaat, hij is slechts een boodschapper. Het gaat om de 500 getuigen die hij heeft en al die andere zaken die Greer uitvreet met zijn zaklampjes in het donkere veld enz. daar ben ik het ook niet mee eens, het is jammer dat hij zich niet gewoon bij zijn getuigen houdt. Jullie ontkenners reageren juist niet inhoudelijk, want je verdomd het te kijken naar wat al die getuigen, gestaafd met bewijsmateriaal, te vertellen hebben. O ja, wat jullie van dat bewijsmateriaal vinden hoef je me niet te vertellen, dat heb je me al tientallen malen laten weten. En dan durf jij te zeggen dat Coen Vermeeren zijn oordelen met feiten en argumenten moet onderbouwen.

Ik zou graag per e-mail de discussie aangaan met deze Dap en eens uitzoeken hoeveel verstand hij werkelijk van het UFO-fenomeen heeft, wedden dat het nul komma nul is?

En voordat je nu meteen weer vuil begint te spuien over en karaktermoord plegen op de boodschappers, lees eens wat Stanton Friedman in zijn laatste artikel heeft te zeggen over feiten en bewijs:
http://www.ufowijzer.nl/tekstpagina/StantonFriedmanDec2011.htm

Hartelijke groeten,

Paul


PS. Je snapt denk ik wel dat ik deze mailwisseling op ufowijzer zet, de antwoorden die je geeft zijn van publiek belang en kunnen mensen ook vinden op de website van Skepsis, dus er is niets privé aan.

Paul

-----------------


Nawoord Paul Harmans - ufowijzer
Zoals ik (en vele anderen) inmiddels wel gewend ben, laat Rob niets meer van zich horen. De e-mail discussie tussen Dap Hartmann en mij vindt momenteel plaats en ik zal daarvan eerdaags het een en ander op ufowijzer zetten. (Is het je overigens al eens opgevallen dat er van Rob Nanninga nergens op het Internet een foto te vinden is, hij weet zich goed te verbergen, waarschijnlijk is hij bang in het openbaar herkend te worden. Mocht iemand een dergelijke foto hebben, dan zou ik hem graag ontvangen.)

Zie ook:
ASTRONOOM MET OOGKLEPPEN


SKEPTICI PAGINA

UFO PAGINA

Pagina Laatst Toegevoegde Artikelen