PRINTBARE VERSIE

ASTRONOOM MET OOGKLEPPEN

Door: Paul Harmans

8 januari 2012


Naar aanleiding van het UFO-interview van 3 december 2011 dat dr. ir. Coen Vermeeren, docent lucht- en ruimtevaarttechniek aan de TU Delft, deed met de Telegraaf, schreef ene Dap Hartmann, astronoom en onderzoeker bij de faculteit Techniek, Bestuur en Management aan de TU Delft, een column. Uit zijn schrijven blijkt weer eens overduidelijk dat iemand met (veel) intelligentie over absoluut geen greintje wijsheid hoeft te beschikken om te kunnen functioneren in het wetenschappelijke wereldje van vandaag de dag.

Hij noemt Coen Vermeeren in zijn column ‘meneer V.’ alsof het om een crimineel gaat waarvan je de volledige naam niet mag publiceren. In zijn interview met de Telegraaf zegt Coen volkomen terecht: “Door Skepsis werd ik verguisd, maar die branden je altijd af zonder zinnig argument,” en ja hoor, ook Hartmann maakt zich daaraan schuldig door niet op de genoemde UFO-feiten in te gaan, maar zich te beperken tot het afbranden van de waarneming van Coen zelf.

Hoe kan het ook anders, want van de andere UFO-feiten in het interview heeft Hartmann, samen met de kortzichtige vuilspuwers en karaktermoordplegers bij Stichting Skepsis, geen greintje verstand en kennis. Hij en Stichting Skepsis putten slechts uit een, de wetenschap onwaardig, dom vooroordeel en ontberen de genoemde wijsheid om daadwerkelijk eens de moeite te nemen wat dieper in de UFO-materie te duiken.

De kans is groot dat Hartmann binnenkort door Skepsis wordt gevraagd om bij hen deel van de harde kern uit te maken. Ik denk dat deze astronoom met oogkleppen op daar gretig gebruik van gaat maken, hij past er naadloos tussen.


Ik heb Dap Hartmann naar aanleiding van zijn
column maar eens een mailtje gestuurd:

Hallo Dap,

Ik vond enkele dagen geleden je column over Coen Vermeeren en heb er op mijn website www.ufowijzer.nl een commentaar op geschreven.

Mocht je denken dat astronomen nooit UFO’s waarnemen, dan heb je het fout! Ook deze beroepsgroep neemt UFO’s waar, maar het is ook in dat wereldje ‘not done’ om daar over te praten, omdat er altijd wel ergens een Dap rondloopt om je af te branden en belachelijk te maken en misschien ook wel je carrière te ruïneren.

Lees bijvoorbeeld eens het laatste artikel van kernfysicus Stanton Friedman over de UFO-feiten en bewijs:
http://www.ufowijzer.nl/tekstpagina/StantonFriedmanDec2011.htm

En ja, op iedereen in de UFO-gemeenschap die de moed heeft zijn mond in het openbaar open te trekken heeft wel de een of andere ontkenner (in Nederland Stichting Skepsis) karaktermoord gepleegd en elke scepticus die vervolgens naar het UFO-fenomeen kijkt, neemt dergelijke kritiek klakkeloos als waarheid aan. Ook over Stanton Friedman kun je bij Skepsis een vernietigend oordeel vinden, of anders wil Rob Nanninga (redactie Skepter) je wel even haarfijn uitleggen hoe hij tegen deze man aankijkt en dat moet je dan vooral voor 100% geloven en beslist niet je eigen oordeel vormen door eerst eens te kijken wie of wat Stanton Friedman is en wat hij heeft te vertellen.

Mocht de toon van deze mail en mijn commentaar op ufowijzer je niet aanstaan, lees dan beslist je eigen column nog eens door en bedenk hoe Coen Vermeeren zich dan voelt!

Hartelijke groeten,

Paul Harmans
www.ufowijzer.nl

----------------

Antwoord van Dap Hartmann:

Beste Paul,

Dank voor je reactie.

Ik realiseer me dat er nog veel meer mafketels op deze Aarde rondlopen.

groet,

dap hartmann

-------------------


Nog een reactie op de column vind je hier:
INGEZONDEN REACTIE OP DE COLUMN VAN DAP HARTMANN

Zie ook het weerwoord van Coen Vermeeren zelf op de column van Dap Hartmann:

Dag Paul,
De reactie die ik gekozen heb te geven op de Dap column is gister in Delta gezet - zie hieronder.
Ik heb de gelegenheid gebruikt om niet in de negativiteit te blijven, maar de strekking van het ufo-dossier nog maar eens te verhelderen.
Groeten, Coen

Onderzoek het bestaan van ufo’s
In De Telegraaf van 3 december word ik als getrainde waarnemer geïnterviewd over ongeïdentificeerde vliegende objecten. Binnen mijn vakgebied vind je wereldwijd vele duizenden getrainde waarnemers, piloten, militairen en astronauten, die vertellen wat zij gezien hebben aan objecten in de lucht die in staat waren tot extreme prestaties. Vreemd genoeg worden hun rapportages door media en academici meestal afgedaan als onzin. Zoals in de column van Dap Hartmann (Delta 36/15-12-2011).
Lees de gehele reactie: http://delta.tudelft.nl/artikel/onderzoek-het-bestaan-van-ufo-s/24421

Zie ook de reactie van Rob Nanninga van stichting Skepsis:
REACTIE VAN ROB NANNINGA (SKEPSIS) OP DE DAP-COLUMN


SKEPTICI PAGINA

UFO PAGINA

Pagina Laatst Toegevoegde Artikelen