SKEPTICI

HOME oude ufowijzer

PAUL HARMANS

UFO's

ONTVOERINGEN

DIERVERMINKINGEN

GRAANCIRKELS

FOTO's

BOEKEN

VIDEO's op het web

LINKS


SUBPAGINA's

UFO's EN ATOOMWAPENS

DISCLOSURE PROJECT

COMETA RAPPORT

ROSWELL

DAN BURISCH

STARCHILD SKULL

HISTORISCHE UFO's (Nieuw)

ENERGIE

9/11

SKEPTICI

Verzamelingen Bezoekers

 


Het Debunkers Handboek


Kort artikel over het verschil van inzicht en de sceptische onderzoeksmethode


Citaten van debunkers:

Marcel Hulspas (Neerlands meest gedreven scepticus) ziet in veel getuigenissen over UFO’s een geruchtenmachine van wat hij het ‘UFO-papagaaiencircuit’ noemt. 'Het is georganiseerde paranoia.'

Rob Nanninga (Skepsis) besluit een paginalange zwartmakerij van Steven Greer als volgt: 'Ik zou nog pagina's kunnen vullen met de sterke verhalen van Greer, maar dit moet voorlopig maar genoeg zijn. Ik help je hopen dat er betere informatie over ufo’s beschikbaar komt, maar ik denk niet dat je het heil van Greer kunt verwachten. Ook veel ufologen nemen hem volgens mij niet al te serieus.'

Jan Willem Nienhuys (Skepsis) op de vraag om een reactie op de Mexicaanse UFO-beelden: ‘Geen flauw idee, ik acht de Mexicaanse skeptici mans genoeg om dat zonder mijn hulp uit te zoeken. Wat mij betreft heeft Mexico een slechte naam op UFO-gebied. Er is het beruchte geval dat ze en masse Venus tijdens een zonsverduistering aanzagen voor een UFO, en kort geleden een infraroodwaarneming aan fakkels van oliebronnen eveneens voor UFO's. Sorry, ik ben niet in het bezit van programmatuur om internetfilmpjes te bekijken. Dat een heel land in de greep van een vorm van massahysterie raakt is helemaal niet onmogelijk.’

Johan Torfs op de vraag of hij op de hoogte is van het Disclosure Project: 'Ik heb wel degelijk enige kennis van het disclosure project, Haines en aanverwanten. Maar voor mij is het duidelijk dat het hele complot-gedoe gestart is door een paar geflipte weirdo's die weigerden om hun gebrek aan bewijs te aanvaarden.'

Voor Johan Torfs heb ik een cartoon bewerkt:

(Klik op de kleine afbeelding voor een groter exemplaar en wat opmerkingen.)

Wim Van Utrecht (Caelestia) Over Steven Greer en Jaime Maussan: Op een geloofwaardigheidsschaal van 1 tot 10 scoren deze heren elk zo rond de –25.

Marc Broux (Sufon) In een krantenartikel: 'Wij van de sceptische vereniging SUFON zijn maar een handjevol mensen vergeleken met de misschien wel 100 Belgische ufologen die believers zijn. Die willen geloven en zijn dus boos op ons omdat wij hun speelgoed afpakken. Nee, erg collegiaal gaat het er in de sector niet aan toe.' En in een ander artikel als om zijn onbenul te bekrachtigen: ‘Ik ben geëvolueerd van een believer naar een non-believer.’

Een ‘slimme’ opmerking van Johan Torfs op 29 augustus 2006: 'Paul Hellyers ministercarrière eindigde op zijn 46e! Zijn "bekering" tot de complottheorie gebeurde op zijn 82e. Het ziet er naar uit dat dat meer te maken had met zijn gevorderde leeftijd dan met zijn ervaringen als politicus!'

(Paul Hellyer is een voormalige Canadese minister van defensie en sinds kort toegetreden tot het Disclosure Project. Paul Harmans)

 

Pagina Laatst Toegevoegde Artikelen

"Maar één van de beste wapens die de inlichtingendiensten tot hun beschikking hebben bij het bewerken van het Amerikaanse volk, zijn de politici en de debunkers, de mensen die het leuk vinden om UFO-informatie af te kraken. Zij komen onmiddellijk naar voren en zeggen: “We kunnen geen geheimen bewaren, dat kunnen we niet”. Wel, de waarheid is: dat kunnen we wel."

Clifford Stone: US Army

Deze pagina is niet bedoeld om de ‘gezond-sceptische’ houding in twijfel te trekken, een dergelijke houding is namelijk voorwaarde om onderzoek te doen naar de fenomenen die op ufowijzer worden besproken.

Deze pagina is echter wél bedoeld om de praktijken van de ‘gedreven sceptici’ (de professionele ontkenners) aan de kaak te stellen en een indruk te geven van hoe zij de fenomenen al tientallen jaren aan hun belachelijk voorkomen hebben geholpen door constant een verkeerde voorstelling van zaken te geven en door op zeer onwetenschappelijke wijze karaktermoord te plegen op de meest succesvolle UFO-onderzoekers en de beste getuigen af te schilderen als fantasten of erger.

Dat de media door de gedreven sceptici beïnvloed zijn is zonneklaar en vandaar dat er weinig positieve berichtgeving in de media bestaat over het UFO-fenomeen en de aanverwante fenomenen.

Wil je exact weten waarom ik een aparte Skepsis-pagina heb toegevoegd? lees dan mijn artikel: Wat zijn mijn opvattingen en drijfveren? en met name het stukje tekst (3e van boven) ‘Gedreven sceptici: de motor achter de ontkenning’.

(Verschillende bezoekers hebben mij al eens gevraagd waarom ik de discussie aanga met de diverse ontkenners, of ik wel begrijp dat dergelijke mensen toch niet op andere gedachten zijn te brengen?

Natuurlijk snap ik na 35 jaar interesse in het UFO-fenomeen dat ontkenners zoals bijvoorbeeld onlangs Dap Hartmann (astronoom aan de TU Delft) niet op andere gedachten is te krijgen, ik weet zelfs heel goed dat zoiets nooit gaat gebeuren. Ik ga de discussie echter aan om via de domme antwoorden die dergelijke wetenschappers geven, anderen in te laten zien dat iedereen die het UFO-fenomeen afwijst, dat doet met nietszeggende argumenten.

Dat is ook waarom ik discussies aanga met stichting Skepsis of Wim Van Utrecht of Marc Broux. Iedereen met gezond verstand die een dergelijke discussie leest, snapt meteen dat Skepsis geen verstand van zaken heeft, maar daar zullen ze bij Skepsis niet door veranderen. Wim Van Utrecht heeft wel kennis van het fenomeen, maar schakelt continue de goede UFO-getuigenissen en -onderzoekers uit en beweert om duistere redenen dat alles bedrog is en de onderzoekers charlatans. En ook dat vat iedereen met gezond verstand direct op als verdacht.)

'Great minds discuss ideas;
Average minds discuss events;
Small minds discuss people'

Eleanor Roosevelt

----------

DE ONGELOOVIGEN Dit artikel is een must read voordat je de artikelen op deze sceptici pagina gaat lezen. Zo vind je in de artikelen op deze pagina de ontkenners Rob Nanninga, Jan Willem Nienhuys, en Marcel Hulspas van de Nederlandse stichting Skepsis. Astronoom Dap Hartmann van de TU Delft. De Belgische oogkleppers Wim Van Utrecht, Marc Broux, en Johan Torfs, de Engelse debunker David Clarke en natuurlijk de Amerikanen die het voor verborgen betaling (deden) doen, nl. Philip Klass (reeds overleden) en kaartspelertje James Randi. En allemaal voldoen ze voor 100% aan de karakterschets besproken in het artikel De Ongeloovigen.


ARTIKELEN

28 oktober 2013

MMS – Master Mineral Solution
Wat is het – hoe werkt het ? En waarom liegen wetenschappers en het Rode Kruis erover? Met twee onthullende video’s..

Een uitermate krachtig artikel geschreven door Paul Harmans. Zijn ervaringen tekende hij op en hij toont keihard aan, hoe het Internationale Rode Kruis door iets of iemand is 'teruggefloten' in het gebruik van een uiterst krachtig middel om malaria te bestrijden. Medewerkers van het Rode Kruis én het Rode Kruist zélf doen er het zwijgen toe. Wat is hier aan de hand, terwijl de bewijzen overal op straat liggen..?? Wie of wat is in staat het Rode Kruis terug te fluiten in het uitbreiden van de uiterst succesvolle tests in Oeganda met... MMS. Jazeker het 'omstreden' wondermiddel dat gewoon keihard werkzaam is. Was het kennelijk niet de bedoeling dat dergelijke resultaten uit de MMS-malaria-bestrijdingstest kwamen...? Hier het hele verhaal!
http://www.wanttoknow.nl/hoofdartikelen/mms-en-het-doodzwijgen-ervan-door-het-rode-kruis/

9 oktober 2013

DE SCHANDE VAN WIKIPEDIA oktober 2013 Wikipedia is in opspraak. De meesten van ons merken daar niet veel van, maar iedereen die Engelse of Nederlandse pagina's oproept die te maken hebben met 'alternatieve' onderwerpen of de mensen die daar de vertegenwoordigers van zijn, zal het niet kunnen ontgaan dat Wikipedia zich schaamteloos schuldig maakt aan vooroordeel en vervalsing van informatie.

8 oktober 2013

MEER BEWIJS ONTDEKT VOOR DE RODE KRUIS MMS TEST
Er is nieuw bewijs opgedoken dat de authenticiteit van de uitgelekte video van de MMS test, uitgevoerd door het Rode Kruis en hun dochterorganisatie het Water Reference Center, ondersteunt. Rode Kruis vrijwilligster Kerstin: Van de 12e tot de 16e december 2012, ondernam een organisatie genaamd het Water Reference Center, in samenwerking met het Oegandese Rode Kruis op de afdeling Iganga, een studie op het gebied van een algemene waterzuiveraar en de medische effecten daarvan op malariageïnfecteerde mensen in het Luuka district in Iganga - en ik maakte daar deel van uit!
http://www.e-cat.co.nl/Tekstpagina/MMS8Oktober2013.htm

PLUS: Ik heb bij de video die bewijst dat het experiment wel degelijk heeft plaatsgevonden en dat daarbij het Water Reference Center en het Rode Kruis waren betrokken, een Nederlandse ondertiteling gemaakt:

7 oktober 2013

Hoe dom kun je zijn?
In onderstaande video hoor je het prototype waarop de meeste journalisten en verslaggevers sinds een jaar of vijftig zijn gebouwd. Je zou denken dat het een hersenbeschadiging is, maar wellicht is het een aangeboren kronkel die vaker voorkomt dan we weten en die mensen met een dergelijke Turkse knoop in de bovenkamer van jongs af aan de drang geeft tot een carrière in de gevestigde media. Het is namelijk een feit dat weinig journalisten nauwgezet luisteren naar wat de door hen geïnterviewde nu werkelijk zegt. Ze laten die informatie niet doordringen tot hun gezonde verstand om het daar om te zetten in nieuwe inzichten die afwijken van wat ze altijd dachten. De info en het belang daarvan loopt waarschijnlijk vast in hun kronkeldoolhof. Lachen hebben we allemaal van de natuur meegekregen, en dom lachen op het verkeerde moment doen we per ongeluk allemaal wel eens, maar mensen die niet bij de media werken leren daarvan en trachten het absoluut niet meer voor te laten komen. Kronkeljournalisten leren het nooit af, het is namelijk een ingebakken gedragsafwijking, een wirwar in de hersenpan waarin kortsluiting ontstaat en dat ze tot hun handelsmerk hebben verheven. Er zijn bepaalde, niet zo vriendelijke typeaanduidingen voor, die geef ik hier maar niet, die komen vanzelf bij iedereen op die naar onderstaande journalist luistert… (Hoewel hem aan het eind van zijn interview het lachen vergaat, maar daar is dan wel een Amerikaanse astronaut voor nodig!)

 

26 september 2013

E-MAIL VERKEER MET HET NEDERLANDSE RODE KRUIS OVER MMS EN MALARIA september 2013 Omdat ik iemand ben met een geweten en om de minderbedeelden op deze wereld geef, ben ik de discussie aangegaan met de Nederlandse tak van het Rode Kruis over het feit dat diverse artikelen en zeer overtuigende video’s aangeven dat zij in december 2012 een experiment met MMS op malariapatiënten hebben gedaan en daarbij een score van 100% genezing behaalden. Waarschijnlijk zijn ze daar van geschrokken of ze zijn onder druk gezet door machtige organisaties die iets dergelijks absoluut niet willen, en dus ontkent het Rode Kruis het experiment nu volledig.

11 juli 2013

OP 60 MILJARD PLANETEN IN ONZE MELKWEG ALLEEN AL BUITENAARDS LEVEN MOGELIJK juli 2013 Wetenschappers van de Universiteit van Chicago en Northwestern University denken dat er leven mogelijk is op 60 miljard planeten in de Melkweg. Dit is dubbel zoveel als vroeger werd aangenomen... ...Waarom blijven zogenaamde skeptici (=alleszekerweters) dan nog altijd volhouden dat onze planeet Aarde nog nooit bezocht is en niet bezocht wordt door BuitenAardsen?

6 januari 2013

DE KARIKATUUR VAN WETENSCHAP — OVER STICHTING SKEPSIS
Ditmaal reageert Waarheid911 op de de complottheorie-theorieën van Stichting Skepsis. Een club van wetenschapsreligieuzen die vanuit een keurslijf over hoe 'de wetenschapper' zou moeten zijn, de wereld verdeelt in gelovigen en ongelovigen. Wie niet voldoet aan onduidelijke richtlijnen over wat in hun publicaties een gemankeerde en achterhaalde wetenschapsethiek schijnt, kan rekenen op een vermanende vinger.

Radio en televisie lenen zich helaas slecht om ingewikkelde kwesties goed te duiden, daar is snelheid en afwisseling geboden om kijkers en luisteraars in grote getale vast te kunnen houden. Dat het populistische Skepsis prima in dat profiel past is een kenmerkend symptoom in het huidige informatietijdperk, waarmee Stichting Skepsis als organisatie weinig recht doet aan wat het leidende motief zou moeten zijn van wetenschap. Namelijk waarheidsvinding.
http://www.waarheid911.nl/stichtingskepsis_911.html

15 mei 2012

WETENSCHAP EN UFO's mei 2012 Oprechte, maar ongeïnformeerde sceptici zijn bedrogen door het Skeptical Inquirer Magazine - Robert Hastings: In deze vierde en laatste aflevering van mijn artikelen over wetenschappelijke onwetendheid en vooroordelen aangaande het UFO-fenomeen, bespreek ik een intrigerende, bijna nooit gepubliceerde, connectie tussen de toonaangevende organisatie van UFO ‘sceptici’ en de Amerikaanse overheid. Omdat deze groepering, the Committee for Skeptical Inquiry (CSI), (het comité voor sceptisch onderzoek) gedurende de jaren een belangrijke invloed heeft gehad op de houding van wetenschappers ten aanzien van UFO’s - door het constant promoten van het idee dat er niets is dat het onderzoeken waard is - is een nadere bestudering van hun rol in het afkraken van het fenomeen gerechtvaardigd.

18 maart 2012

IS DIT HET GEVAL WAAR UFO-SCEPTICI ZO BANG VOOR ZIJN? maart 2012 Op zondag 18 maart heb ik (Paul Harmans - ufowijzer) de bekende astronoom Dap Hartmann - werkzaam aan de TU Delft en onlangs driftig bezig geweest om in de media karaktermoord op zijn collega dr. ir. Coen Vermeeren te plegen (omdat Vermeeren universitair onderzoek naar het UFO-fenomeen als belangrijk ziet) - de link gestuurd van het artikel over de UFO die boven een Chileense luchtmachtbasis tussen groepen straaljagers heen en weer flitst, iets dat op zeven videofilmpjes te zien is en niet weg te redeneren was door Chileense sceptische astronomen en andere wetenschappers.

13 februari 2012

OPEN BRIEF AAN DE HEER K. LUYBEN - RECTOR MAGNIFICUS TU DELFT februari 2012 Geachte heer K. Luyben (Rector magnificus TU Delft), De discussie rondom dr. ir. Coen Vermeeren (werkzaam aan de TU Delft) kon wel eens een geheel andere kant uitgaan dan was gedacht. Er komen steeds meer positieve reacties van journalisten aan het adres van Vermeeren in de media. Een aantal mensen aan uw universiteit heeft zich naar de media toe zeer negatief uitgelaten (je kan bijna wel spreken van karaktermoord) over Vermeeren’s moedige opvatting dat het UFO-fenomeen een nader onderzoek waard is. Deze negatieve stellingname komt beslist voort uit de afwezigheid van enige feitenkennis bij o.a. Dap Hartmann (astronoomm aan de TU Delft) en de andere felle ontkenners. Blijkbaar heeft men zich ook voor het karretje van bestuurders van Stichting Skepsis laten spannen.

8 februari 2012

GEACHTE HEER LUYBEN februari 2012 Kees Deckers: Geachte Heer Luyben, Bij deze stuur ik u, als een stem uit het "gewone volk", mijn reactie op de manier waarop blijkbaar binnen de T.U. Delft verkettering mag plaatsvinden. Dat vind ik jammer. Je zou verwachten dat we na eeuwenlang menszijn eens een stapje verder zouden zijn gekomen. Maar blijkbaar is het enige waar de mens verder in komt zijn werktuiggebruik.

31 januari 2012

DIALOGEN MET EEN ASTRONOOM 4 (slot) januari 2012 Paul Harmans: "Mijn laatste en belangrijkste opmerking is dat je in de gehele dialoog niet 1 maal inhoudelijk hebt gereageerd op de voorgelegde feiten. Jij en al die andere ontkenners nemen het iedereen die in UFO’s gelooft kwalijk dat ze niet inhoudelijk reageren, terwijl zij juist betrouwbare zaken aandragen, met feiten komen, zelfs met bewijs dat het UFO-fenomeen bestaat (inderdaad niet met bewijs dat het van buitenaardse herkomst is), maar het zijn telkens weer de chronische ontkenners die daar niet naar willen kijken, waarschijnlijk bang dat daarmee uiteindelijk hun ongelijk wordt vastgesteld."

31 januari 2012

DIALOGEN MET EEN ASTRONOOM 3 januari 2012 Dap Hartmann: "Succes met de jacht op UFO’s. Zodra er eentje in je achtertuin staat, laat het dan vooral weten. Dan kom ik graag een kijkje nemen!"

28 januari 2012

DIALOGEN MET EEN ASTRONOOM 2 januari 2012 Dap Hartmann: "Een dialoog over UFO’s heeft weinig zin. Hoewel ik als wetenschapper altijd een ‘open mind’ heb, zijn er domeinen waarin alles al zo’n beetje gezegd is. Dat omvat UFO’s, ESP, astrologie, contact met overleden personen, lepels buigen, homeopathie, faith healing, perpetuum mobiles en allerhande conspiracy theories. De lijst is schier eindeloos. Het sop is de kool niet waard, want het is allemaal onzin."

En: Dap Hartmann: "Kwalificaties als “John Callahan maakt deel uit van bijna 500 hooggeplaatste UFO-getuigen verenigd in het Disclosure Project” zijn net zo lachwekkend als “John Callahan maakt deel uit van bijna 500 kabouterexperts verenigd in de Federatie van Mensen die Kabouters hebben gezien”."

26 januari 2012

DIALOGEN MET EEN ASTRONOOM 1 januari 2012 Dap Hartmann: "Meneer V. maakt al vele jaren de TU Delft te schande door zijn bespottelijke onwetenschappelijke bijgeloof met zijn twee functies binnen de TU Delft in verband te brengen. Zo misbruikt hij het platform van Studium Generale regelmatig door complete mafketels uit te nodigen voor het geven van onzinnige lezingen die bol staan van de apekool. Het heeft niets te maken met controversiële onderwerpen programmeren, zoals hij zelf steeds beweert."

22 januari 2012

REACTIE VAN GENERAAL MAJOOR VLIEGER (BUITEN DIENST) WILFRIED DE BROUWER januari 2012 Wilfried De Brouwer Generaal Majoor Vlieger (buiten dienst): 'Het is niet mijn gewoonte me in te laten in discussies of UFO's al dan niet buitenaards zijn, maar ik erger mij aan zogenaamde sceptici die hun best doen om alles wat met UFO's te maken heeft te ridiculiseren. Inderdaad, we moeten sceptisch zijn t.o.v. de stelling dat bepaalde fenomenen van buitenaardse oorsprong zouden zijn. Maar wanneer men deze problematiek met een sceptisch oog bekijkt moet men ook de moed hebben om dit objectief te bekijken. M.a.w. men moet de moeite doen om ongewone waarnemingen op een professionele en onbevooroordeelde manier te onderzoeken. En die zogenaamde sceptici, die alles in het belachelijke willen trekken, doen dit spijtig genoeg niet.'

21 januari 2012

REACTIE VAN ROB NANNINGA (SKEPSIS) OP DE DAP-COLUMN januari 2012 Onderstaand een e-mail van Rob Nanninga van 8 januari 2012 naar aanleiding van mijn (Paul Harmans - ufowijzer) antwoord op de column die Dap Hartmann, Astronoom aan de TU Delft, schreef en waarin hij het dr.ir. Coen Vermeeren, docent lucht- en ruimtevaarttechniek aan de TU Delft, zeer kwalijk neemt op academisch niveau aandacht voor het UFO-fenomeen te vragen.

8 januari 2012

ASTRONOOM MET OOGKLEPPEN januari 2012 Naar aanleiding van het UFO-interview van 3 december 2011 dat Coen Vermeeren deed met de Telegraaf, schreef ene Dap Hartmann, astronoom en onderzoeker bij de faculteit Techniek, Bestuur en Management aan de TU Delft, een column. Uit zijn schrijven blijkt weer eens overduidelijk dat iemand met (veel) intelligentie over absoluut geen greintje wijsheid hoeft te beschikken om te kunnen functioneren in het wetenschappelijke wereldje van vandaag de dag.

15 oktober 2011

OCCUPY DEN HAAG (plus foto's en video) oktober 2011 Net als veel Nederlanders en de rest van de wereldbevolking ben ik het spuugzat dat de elite zich verrijkt over de rug van de burger. Vandaar dat ik vanmorgen (zaterdag 15 oktober) naar Den Haag toog om mee te doen aan de demonstraties die, in navolging van die in Amerika, op deze dag overal ter wereld georganiseerd zijn. Ik was rond half twaalf op het Malieveld en er waren toen al iets meer dan honderd mensen aanwezig. Dat aantal groeide in de loop van de middag naar misschien zo’n duizend.

18 juni 2011

BURZYNSKI: CANCER IS SERIOUS BUSINESS FDA TYRANNY juni 2011 Deze video heeft niets met UFO’s of energie te maken, maar het zal ons allemaal interesseren en het geeft zonder enige vorm van twijfel aan dat achter veel zaken hetzelfde corrupte mechanisme schuilgaat als bij het geheimhouden van de realiteit van het UFO-fenomeen en Vrije Energie. In dit geval gaat het om de beste remedie tegen alle soorten kanker, een remedie die binnen korte tijd tumoren laat verdwijnen zonder gebruik te maken van de zeer schadelijke chemokuren en bestralingen. En voor hen die nu meteen roepen: “Bedrog! Dat kan niet!” Gooi die oogkleppen nu eens af en realiseer je wie de ware bedriegers zijn!

9 mei 2011

ZWEEDSE SCEPTICI BEVESTIGEN NUCLEAR PROCES IN KLEINE 4.7 KW REACTOR mei 2011 Je denkt waarschijnlijk dat 4700 watt schone, stralingsvrije energie vanuit een 50 cm³ reactor klinkt als weer een ander onmogelijk bedrog. Maar dit was een derde demonstratie opgezet om de sceptici van de twee eerdere testen op de prestigieuze universiteit van Bologna, Italië, tevreden te stellen. Bij deze derde test waren twee Zweedse wetenschappers aanwezig. De een was de voorzitter van de Zweedse sceptische vereniging en de ander was de voorzitter van het Energie Comité van de Zweedse Koninklijke Academie van Wetenschappen... ...Nucleair natuurkundigen spendeerden in 1989 een fortuin aan tientallen miljarden overheidsgeld voor onderzoek en de ontwikkeling van hete fusie reactoren. Na verschillende decennia hard werken zaten ze nog ver af van een break-even-punt, waar de output energie de input energie gaat overstijgen. Juist toen de volgende ronde van budgetten werd zeker gesteld, kwamen Fleischmann en Pons met de aankondiging dat zij inmiddels meer hitte output hadden weten te bereiken, zonder steun van de overheid en met een tafelmodel setup... ...MIT maakte zichzelf verder te schande door de gegevens te veranderen van hun mislukking de studie (van Fleischmann en Pons) te reproduceren. Dat werd twee jaar later ontdekt door MIT employee Eugene Mallove, die kopieën vond van de conceptverslagen van 10 en 13 juli. De versie van 10 juli bevatte een grafiek die duidelijk de bovenmatige hitte toonde. In het verslag van 13 juli was de grafiek aangepast zodat er geen extra hitte was te zien.

6 mei 2011

HET GOEDGELOVIGE BREIN VERKLAARD mei 2011 Daar waar bij normale, intelligente personen de gezond-verstand-vragen oprijzen over informatie die zij vanuit alle bronnen ontvangen, daar accepteert het goedgelovige brein praktisch elke informatie van bronnen die de rol van duidelijke autoriteiten in de gemeenschap vervullen. Maar hoe werkt dat dan in hun hoofd? Het is een interessant proces. Goedgelovige mensen denken dat het voor regeringen (of instituten) wel mogelijk is te liegen, maar zij geloven dat regeringen, instituten en doktoren ervoor kiezen NIET te liegen, zelfs als het hun eigen belang zou dienen als ze het wel deden.

30 april 2011

ACUPUNCTUUR HELPT WEL DEGELIJK! april 2011 Even iets anders, acupunctuur… Al sinds 20 jaar heb ik last van hooikoorts en dan voornamelijk van het stuifmeel van bomen, je weet wel, het geelgroene spul dat deze dagen in een dikke laag op je auto ligt, maar in nog grotere hoeveelheden door de lucht waait. Dit jaar ben ik eens naar een acupuncturist gegaan en inmiddels heb ik een aantal behandelingen gehad en je kunt het geloven of niet, mijn hooikoorts is uitgerekend in het meest warme en droge voorjaar sinds mensenheugenis verdwenen!

1 april 2011

ANTWOORD AAN NCRV, FOSSIEL VAN DE OUDE MEDIA april 2011 Jullie lopen tientallen jaren achter in Hilversum (en waar jullie dan ook zitten) en ook nog eens aan de wurgband van alles wat met graaien en snaaien te maken heeft, zoals de politiek, de banken, de kerk, de industrie enz. De media, eens de waakhond van de maatschappij, nu een tandeloos, kreupel en oud scharminkel vol met ongedierte. Jullie zijn te laat, geen mens met gezond verstand neemt nog aan wat jullie behandelen en altijd maar weer belachelijk maken. Natuurlijk, een groot deel van de Nederlandse bevolking is nog niet wakker en hangt lui en zonder eigen oordeel aan jullie lippen en laat zich moeiteloos belazeren, maar het omslagpunt (en daarmee het failliet van de oude media) is in zicht.

24 februari 2011

ZAL DR. DAVID CLARKE OOIT ALLES JUIST HEBBEN? februari 2011 Robert Hastings: De laatste uitgave van Fortean Times publiceert een kort artikel geschreven door Dr. David Clarke en is getiteld: ‘Alien Missile Meddlers’ (buitenaardse raketten bemoeials), waarin de Britse debunker de validiteit in twijfel trekt van de informatie betreffende de voortgaande UFO-activiteit op de nucleaire wapensites, inclusief de info gepresenteerd door zes voormalige U.S. Air Force officieren en een voormalige soldaat op mijn persconferentie in de National Press Club in Washington D.C. vorig jaar september.

10 januari 2011

Opmerking Paul Harmans - ufowijzer
Hoe je ook mag denken over chemtrails, de Belgische oud-burgemeester Peter Vereecke laat er geen gras over groeien en als je je in deze chemtrails-zaak verdiept, dan kom je beslist bewijs (JA!) tegen dat er in onze luchten soms de meest gore troep wordt rondgespoten. Niks Niburu geleuter, gewoon de feiten en het heeft niets met buitenaardsen te maken. Vereecke voert ook actie om de leugens van 9/11 aan de media te tonen, over vaccinatie programma's die aantoonbaar (JA!) opgezet worden om er geld aan te verdienen, enz. Ik heb Vereecke nooit over UFO’s gehoord, maar iemand met een open geest als hij zal daar zeker niet afwijzend tegenover staan, maar kan niet alles op zijn rug nemen.

Waarom ik zijn laatste nieuwsbrief op ufowijzer zet is vanwege het feit dat hij de oude media voor het gerecht durft te slepen en van de rechter gelijk krijgt. Het Belgische magazine Knack dacht in juli 2010 de lezers een gezond-verstand-opinie voor te schotelen en maakte gehakt van Vereecke en zijn onderwerpen waar hij wereldwijde aandacht voor vraagt. Vereecke werd natuurlijk als compleet achterlijk bestempeld en zijn ideeën waren complottheorieën. Nou ja, je weet allemaal wel hoe de oude en inmiddels bijna failliete media (alleen roddelkrant Telegraaf groeit nog, mijn God hoe is het mogelijk?!) dergelijke artikelen uit de dikke duim in plaats van uit het verstand schrijft. Dus hoe je ook denkt over de onderwerpen van Vereecke, het is een verademing om te lezen hoe hij niet alleen de redactie van Knack, maar de wereldwijde oude media terecht de oren wast!

OPEN BRIEF AAN DE KNACK-REDACTIERAAD en aan de mediawereld januari 2011 Peter Vereecke: Net als iedere burger respecteer ik jullie persvrijheid en jullie onafhankelijkheid. Het is jullie recht om als journalist een eigen en afwijkende mening te hebben, maar jullie hebben ook een deontologie: de ethische code van de journalistiek. Hiervan is overigens einde vorig jaar een geactualiseerde tekst tot stand gekomen. Hierin wordt het belang onderschreven dat een journalist moet streven naar de waarheid, de waarachtigheid van zijn bronnen moet nagaan en respect moet hebben voor de waardigheid van wie hij interviewt. De toestand is dramatisch ernstig: het is high noon, één voor twaalf, de allerhoogste tijd! Het is uw essentiële maatschappelijke verantwoordelijkheid om hierover objectief en naar waarheid te informeren.

1 oktober 2010

Vraag aan Rob Nanninga van stichting Skepsis over de UFO-persconferentie (Nog geen antwoord ontvangen.)

Hallo Rob,

Was je al op de hoogte van de persconferentie in Washington van afgelopen maandag 27 september? Allemaal hooggeplaatste officieren en EXPERTS (!) die hun persoonlijke ervaringen met de fascinatie en bemoeienis van UFO’s met atoomwapens wereldkundig maakten.

Voor jullie zijn dat natuurlijk leugenaars en gekken. Stichting Skepsis en haar aanhang laten zich liever de waarheid vertellen door goochelaar James Randi, een illusionist van dik 80 jaar oud!

Wikipedia geeft voor een goochelaar o.a. de volgende definitie:

‘Het ontstaan van het goochelen als podiumkunst is niet geheel duidelijk. De meest gangbare theorie is dat het goochelen is uitgevonden door sjamanen die middels het uitvoeren van illusies hun macht binnen de gemeenschap wilden vergroten’.

Vriendelijke groeten,

Paul Harmans,
www.ufowijzer.nl

19 juni 2010

Deel 3 DE PSEUDOWETENSCHAP VAN DE ANTI-UFOLOGIE juni 2010 Stanton Friedman: "De pseudowetenschappers beweren dat er geen geheimen kunnen worden bewaard, dat er geen enkele reden is om het bergen van een gecrashte schotel of het bezoek van buitenaardsen aan de aarde geheim te houden... Maar de aanwezigheid en de observatie van zeer prestatievolle voertuigen in onze atmosfeer, dat ons niet alleen vertelt dat we niet alleen zijn, maar mogelijk ook kan leiden naar betere militaire systemen bij het vliegen of bij de aanval, voor verdediging, voor verkenning. Zou niet elk land met toegang tot een dergelijke techniek dat voor zichzelf willen houden en daar zeker niet hun vijanden van op de hoogte stellen?"

13 juni 2010

Deel 2 DE PSEUDOWETENSCHAP VAN DE ANTI-UFOLOGIE juni 2010 Stanton Friedman: "Er zijn allerlei commentaren van de soort dat alles wat de UFO-scene heeft slechts anekdotische gegevens zijn. Dat is nog meer pseudowetenschap. Alleen een pseudowetenschappelijke anti-ufoloog kan de ontelbare, gedetailleerde onderzoeken van belangrijke waarnemingen die zijn gepubliceerd negeren. Het is pseudowetenschappelijk voor een zogenoemde wetenschapper om onjuiste beweringen te doen en de gegevens te negeren waarvan hij beweert dat ze niet bestaan, ondanks dat die gepubliceerd zijn door bekende collega’s... Denken zij nu heus dat chemische raketten het ultieme zijn? Gebruiken zij nog steeds rekenlinialen voor hun wetenschappelijke berekeningen (ik ben er niet eens zeker van of ze wel berekeningen maken)?"

5 juni 2010

Deel 1 DE PSEUDOWETENSCHAP VAN DE ANTI-UFOLOGIE juni 2010 Stanton Friedman: "Er bestaat een aantal opmerkingen van mensen die zichzelf wetenschapper noemen en die de gedachte dat elke vliegende schotel van buitenaardse herkomst is aanvallen. De argumenten zijn niet wetenschappelijk, maar geven eerder onderzoek bij proclamatie aan dan werkelijke naspeuringen. We kunnen een hoop leren over hoe om te gaan met deze aanvallen door ons te focussen op de beweringen die zijn gedaan en wat er irrationeel, onlogisch en compleet fout aan is. Het is het waard om dat te doen omdat deze beweringen vaak niet weerlegd worden en universitaire studenten in wetenschap en journalistiek en het algemene publiek nonsens wordt onderwezen dat wordt gebracht alsof het de waarheid is. Ze hebben tegengas nodig van hen in de wetenschappelijke ufologische gemeenschap om te kunnen omgaan met de foutieve argumenten en de niet-logica van de pseudowetenschappelijke anti-ufologen."

20 februari 2010

ONDERZOEKER VAN BIG PHARMA GEEFT GROVE FRAUDE TOE

Opmerking Paul Harmans - ufowijzer
Onderstaande citaten uit een artikel dat je in zijn geheel kunt lezen op wanttoknow.nl hebben niets met het UFO-fenomeen of de aanverwante fenomenen te maken, hoewel je het wel direct kunt linken aan de skeptici die ook zo graag, zonder er ook maar een greintje verstand van te hebben, het UFO-fenomeen afkraken en zoals klinklaar blijkt uit het artikel van Rob Hamers in magazine Spiegelbeeld en mijn artikel Stichting Skepsis en de (terecht) toenemende kritiek daarop op het gebied van geneeskunde alleen de alternatieve kant daarvan kapot willen maken, maar welbewust de schoftenpraktijken van de farmaceutische miljardenindustrie verzwijgen. Vandaar dat ik het artikel nu even op ufowijzer aanhaal. Er zullen beslist ook eerlijke mensen en medicijnen in die industrie te vinden zijn, maar wat de recente geschiedenis laat zien, is dat list en bedrog met dezelfde vaart toenemen als, en gelijke tred houden met de steeds hogere winsten van deze bedrijven.

Het is inderdaad het tijdperk der openbaringen! De bankdirecteuren maken elkaar inmiddels voor leugenaar uit en brengen nu ongewild zelf hun geklooi en oplichting verder aan het licht, de politiek werkt zonder er erg in te hebben keihard aan het aantonen van haar onmacht en promoot daarmee onopzettelijk de schreeuw van heel veel mensen om totale verandering. Afgelopen nacht is de hele rotte eieren naar elkaar gooiende kliek in Den Haag gevallen en zitten we in een kritieke tijd zonder bestuur, dat zal nog meer mensen de ogen openen, en nu begint het fundament van de farmaceutische industrie door betonrot (door eigen chemicaliën veroorzaakt) te verbrokkelen en daardoor zal hopelijk binnen niet al te lange tijd het hele gebouw, net als bij de bankiers en de politici, door geruzie binnen de eigen gelederen totaal instorten en zal daarmee gaandeweg klip en klaar aantonen (alweer net als bij de banken en de politiek) dat er maar 1 beweegreden in de vette, leugenachtige koppen boven driedelig Van Gilze grijs zat, namelijk: ONDER HET GENIEP VAN EEN ZOGENAAMD KRAAKHELDER BLAZOEN: ZAKKEN VULLEN, VULLEN EN VULLEN OVER DE RUG VAN DE BURGER, CONSUMENT, CLIËNT EN (het meest schandalige) PATIËNT!!

De citaten uit het artikel op wanttoknow

‘Als we kijken naar de tentakelachtige invloed van de farmaceutische INDUSTRIE op onze samenleving, dan is werkelijk een monsterlijke ontwikkeling waar te nemen van fraude, beïnvloeding, lobby-werk, vriendjespolitiek, etc. Maar goed, het zal allemaal aan het licht komen, de krachten achter de schermen die hun werk doen om transparantie te bewerkstelligen, zijn goed gemotiveerd. Maar eerst maar het verhaal van ‘Hoe Dr. Scott Reuben aantoonde dat de fundamenten van het gezondheidssysteem volledig rot zijn’’

‘(NaturalNews) Het wordt al de grootste fraudezaak in de geschiedenis van medisch onderzoek genoemd. Dr. Scott Reuben, voormalig lid van het ‘speakers bureau’ van Pfizer en Merck heeft ermee ingestemd zich schuldig te verklaren aan het vervalsen van tientallen onderzoeksrapporten die werden gepubliceerd in medische vakbladen.

Gebleken is dat Dr. Scott Reuben het gehele onderzoek heeft vervalst en er desalniettemin in geslaagd is het te laten publiceren. En het blijkt niet het eerste onderzoek te zijn dat door Dr. Reuben werd gefingeerd: Hij vervalste in het verleden ook al gegevens over de medicijnen Bextra en Vioxx, zo staat in de Wall Street Journal te lezen.’

‘Het feit dat een onderzoeker als Dr. Reuben gedurende 13 jaar met zoveel succes allerlei frauduleuze studies in elkaar kon flansen en ze gepubliceerd kon krijgen in wetenschappelijk vaktijdschriften, werpt een geheel nieuw licht op hetgeen zich achter de schermen van de “op bewijs gebaseerde geneeskunde” bevindt.’

‘Het recept voor ‘op bewijs gebaseerde geneeskunde’ is eigenlijk heel eenvoudig: Sjoemel met het bewijs! Zorg voor een publicatie in om het even welk medisch tijdschrift. Daarna kun je de vervalste bewijzen gewoon aanhalen als ‘vaststaand gegeven’!’

‘Er zijn op dit moment waarschijnlijk duizenden andere wetenschappers betrokken bij vergelijkbaar bedrog, dat nog niet werd aangetoond. De door hen vervalste onderzoekspublicaties werden ongetwijfeld reeds in “wetenschappelijke” medische tijdschriften gepubliceerd. Ze zijn daarna waarschijnlijk al vaak in de populaire bladen geciteerd en overgenomen. Ze hebben gediend als onderbouwing voor het nemen van besluiten door de beslissers van de FDA om er een goedkeurmerk aan te hangen als zijnde “veilig en doeltreffend” voor grootschalig gebruik.’

14 februari 2010

STICHTING SKEPSIS EN DE (TERECHT) TOENEMENDE KRITIEK DAAROP februari 2010 Ik (Paul Harmans - ufowijzer) kreeg van Rob Hamers een e-mail waarin hij mij wijst op een artikel van zijn hand in tijdschrift Spiegelbeeld, uitgave februari 2010, en ik mocht van hem het een en ander citeren voor ufowijzer. Zijn artikel heeft als titel: ‘Waarom stichting Skepsis niet écht skeptisch is’ en hij haalt een aantal voorbeelden aan van wetenschappelijke onderzoeken naar zaken die net zo onbegrepen zijn als bijvoorbeeld homeopatische geneesmiddelen, UFO’s en graancirkels, maar waaraan Skepsis geen enkel skeptisch woord vuil maakt.

27 november 2009

UFO-DISCUSSIE MET STICHTING SKEPSIS - 2009 november 2009 Via deze discussie wilde ik te weten komen hoe het vandaag de dag staat met de sceptische opvattingen van stichting Skepsis over het UFO-fenomeen, hoe zij UFO-vragen van mensen en journalisten beantwoorden en of ze, om dat goed te kunnen doen, wel op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.

“Als iemand van de pers mijn mening zal vragen over ufo's zal ik uitleggen dat het
"geloof in ufo's" (preciezer het geloof in een onoverzienbare brij grappen en
foute waarnemingen en sterke verhalen van aandachttrekkers) in stand wordt
gehouden door een krimpend gezelschap gekken”

Dr. Jan Willem Nienhuys secretaris stichting Skepsis

20 oktober 2009

I KNOW WHAT I SAW - SCEPTICI oktober 2009 Naar aanleiding van de nieuwe UFO-documentaire/film I Know What I Saw van James Fox, heb ik een paar sceptische organisaties (stichting Skepsis, Caelestia en stichting Skepp) om hun mening daarover gevraagd. Die vraag heb ik mijn alter ego ‘Dries’ laten stellen. Veel professionele ontkenners - de als scepticus geboren personen die zelfs hun eigen moeder niet geloven dat zij een kind van haar zijn - zullen absoluut geen moeite hebben met het idee dat ik een gespleten persoonlijkheid heb. Al die niet-consistente, enigszins schizoïde persoonlijkheden van mij horen, zien en geloven nu eenmaal dingen die volgens de ongelovige Thomassen niet bestaan en één zo’n afsplitsing, met de naam Dries de Weerdt, heeft de mail geschreven. Dus dames/heren sceptici, neem het mij (de persoonlijkheid Paul Harmans in mij) maar niet kwalijk dat het contact via Dries liep, maar, eerlijk is eerlijk hij heeft het prima gedaan. En zeg nou zelf, rotstreken zijn de meeste debunkers toch niet vreemd?

1 maart 2008

WETENSCHAP VERSUS BEWIJS maart 2008 Naar aanleiding van het artikel in de krant Sp!ts van 27 februari (2008), over de eventuele UFO-vergadering in de VN en waarvoor Wim Van Utrecht werd geïnterviewd, heb ik Wim Van Utrecht wat vragen gesteld. Tevens stel ik zijn stelling in de Sp!ts, dat een Mogul-ballon de definitieve verklaring voor het Roswell-incident is, aan de kaak.

16 december 2007

STICHTING SKEPSIS, MARCEL HULSPAS, DE POLITIE EN DE GEHEIME DIENST december 2007 Het wordt uit dit verhaal overduidelijk dat de overheid de gegevens van de melders van UFO-waarnemingen aan Marcel Hulspas (die in die tijd verbonden was aan Skepsis) heeft doorgegeven, om die de melder te laten weten dat zijn waarneming een simpel en verklaarbaar voorval was. Natuurlijk in de hoop dat waarnemers verder geen aandacht voor hun waarneming bij de media vragen of wat dan ook ondernemen om UFO’s onder de aandacht van het volk te brengen. + update

17 september 2007

VREEMDE VOGELS, DIE DEBUNKERS september 2007 In dit artikel een paar punten zoals:
* De toekomstige website van debunker Wim Van Utrecht;
* volgens de debunkers moet iedereen die voor zijn mening over UFO’s uitkomt eerst zelf alle UFO-onderzoeken overdoen;
* een uiteindelijk bijdraaiende scepticus/debunker!
* en lof voor de Belgische debunkers, zij negeren niemand in tegenstelling tot de snel op de sceptische teentjes getrapte Nederlandse afkrakers van stichting Skepsis.

3 september 2007

ROSWELL, EEN WAARACHTIG PORTRET? september 2007 Kritische bemerkingen in verband met de onlangs uitgezonden National Geographic Channel-documentaire over Roswell. André Skondras: Deze documentaire werd mijns inziens toch wel zeer tactisch opgebouwd: De Roswell-zaak kon evenwel in het begin enigszins rekenen op een serieuze, positieve en evenwichtige opbouw, maar gaandeweg was er volgens mij een systematische afbraak van de zaak bespeurbaar opdat de uitzending uiteindelijk zou evolueren naar de officiële US Air Force-verklaring, met name die van de MOGUL-ballonnen.

19 juni 2007

23 JUNI 2007 DE DAG VAN DE AFREKENING! juni 2007 Sinds een paar maanden maakt de Belgische gedreven scepticus Marc Broux ons erop attent dat hij op zaterdag 23 juni in het cultureel centrum van Hasselt, België, (om 14.00) een afscheidslezing zal geven. In zijn aankondiging staat: ‘Voor de gevoelige toehoorders (lees believers) raad ik aan NIET te komen. Het wordt een zeer sceptische lezing en tégen de believers. De lezing heet trouwens 60 jaar ufologie de waarheid bijna nabij: DE AFREKENING’

19 juni 2007

HET UFO-DEBUNKERS HANDBOEK juni 2007 Hoe kraak je het UFO-fenomeen af en hoe breng je de UFO-voorstanders in diskrediet?

5 juni 2007

ZO LOSSEN DE GEDREVEN SCEPTICI EEN UFO-MELDING OP! juni 2007 Ik hoorde van de Belgische gedreven scepticus Marc Broux dat hij naar het buitenland was geweest voor wat UFO-onderzoek. Ik geef in dit korte artikel maar gewoon weer hoe ons gesprek in een uurtje tijd per e-mail ging.

17 december 2006

DE REACTIE OP 9/11 VAN EEN 'STICHTING SKEPSIS' BESTUURSLID september 2006 Ik heb aan één van de leden van stichting Skepsis, Jan Willem Nienhuys, een e-mail gestuurd (15 dec 06) met de link naar de vertaling van William Rodriguez (een 9/11 getuige) en de vraag of hij (Jan Willem) inmiddels al wat heeft bijgeleerd over 9/11, of dat hij nog steeds bij de snel slinkende 16% van de mensheid behoort welke denkt dat Bush de waarheid spreekt over de aanslagen?

22 september 2006

EEN VRAAG TE VER september 2006 In de afgelopen twee maanden heb ik met de bekende scepticus Wim Van Utrecht nog wat gediscussieerd en dat ging voornamelijk over de vraag waarom wij ‘believers’ worden genoemd vanwege het feit dat we overwegen of UFO’s van buitenaardse herkomst kunnen zijn, terwijl de sceptici 100% zeker weten dat dat niet zo is. Wie is er dan werkelijk een ‘believer’?

4 augustus 2006

Normaal gesproken gebruik je een citaat van een wijs iemand, voor deze keer gebruik ik er één van de gedreven scepticus Johan Torfs. Hij deed deze uitspraak op 2 augustus 2006:

“Indien de CIA over de macht beschikte om de pers te muilkorven, dan was er nu flink wat minder info over wat er gaande is in bepaalde oorlogsgebieden. Bovendien zou het hun relatief weinig moeite kosten om "ufowijzer", "ufoevidence", ..... uit het net te plukken. En eigenlijk zouden ze dat beter doen. Niet omwille van de informatie (want die is duimzuigerij), maar gewoon omwille van de goede smaak!”

4 juli 2006

AANVAL MARC BROUX OP PIETER HENDRICKX juli 2006 Dit is een uitstekend voorbeeld van de wijze waarop de ‘gedreven’ sceptici karaktermoord plegen op mensen die een gevaar voor hun sceptische zienswijzen zijn. Maar dergelijke sceptici vergeten dat ze zichzelf op deze wijze etaleren als kinderachtig, niet echt intelligent, achterbaks en soms uitgesproken vals. Heren journalisten, lees dit artikel aandachtig en mocht u ooit aandacht aan het UFO-fenomeen willen besteden, denk dan nog eens terug aan wat u hier hebt gelezen.

30 juni 2006

WAARNEMING MARC BROUX juni 2006 Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar de gedreven scepticus Marc Broux heeft met eigen ogen onlangs iets vreemds gezien en vraagt nu aan anderen wat het geweest kan zijn. Zijn eigen hypothesen schieten denk ik te kort

HET NIEUWSTE BOEK VAN DE GEDREVEN SCEPTICUS MARC BROUX juni 2006 Boekrecensie door Paul Harmans. Natuurlijk stond voor Broux vooraf vast dat de buitenaardse hypothese subiet buitenspel stond en dus - in tegenstelling tot de krampachtig positieve benadering van de 60 niet-buitenaardse hypothesen - wordt de buitenaardse door hem als onmogelijk en soms zelfs als belachelijk voorgesteld.

DE BEKENDE, GEDREVEN SCEPTICUS WIM VAN UTRECHT WEERLEGD DEEL 1 maart 2006 Dat mijn tegenwoordig niet-zachtzinnige aanpak emoties losmaakt, bleek toen ik van de gedreven scepticus Wim Van Utrecht eindelijk een reactie kreeg als antwoord op de zeer duidelijke taal die ik bezigde aangaande Marc Broux en diens sceptische tentoonstelling en een naar aanleiding daarvan nogal zeer armzalig interview in een Belgische krant, waarin door hem ook de positieve UFO-onderzoekers weer eens als een clubje van goedgelovigen werd neergezet.

DE BEKENDE, GEDREVEN SCEPTICUS WIM VAN UTRECHT WEERLEGD DEEL 2 maart 2006 Dat mijn tegenwoordig niet-zachtzinnige aanpak emoties losmaakt, bleek toen ik van de gedreven scepticus Wim Van Utrecht eindelijk een reactie kreeg als antwoord op de zeer duidelijke taal die ik bezigde aangaande Marc Broux en diens sceptische tentoonstelling en een naar aanleiding daarvan nogal zeer armzalig interview in een Belgische krant, waarin door hem ook de positieve UFO-onderzoekers weer eens als een clubje van goedgelovigen werd neergezet.

DE BEKENDE, GEDREVEN SCEPTICUS WIM VAN UTRECHT WEERLEGD DEEL 3 april 2006 Dat mijn tegenwoordig niet-zachtzinnige aanpak emoties losmaakt, bleek toen ik van de gedreven scepticus Wim Van Utrecht eindelijk een reactie kreeg als antwoord op de zeer duidelijke taal die ik bezigde aangaande Marc Broux en diens sceptische tentoonstelling en een naar aanleiding daarvan nogal zeer armzalig interview in een Belgische krant, waarin door hem ook de positieve UFO-onderzoekers weer eens als een clubje van goedgelovigen werd neergezet.

VOORS EN TEGENS BETREFFENDE GORDON COOPER's OPVATTINGEN november 2005 Afgelopen zomer (2005) heb ik samen met enkele Belgische ufologen via e-mail een felle discussie gevoerd met de drie voornaamste Belgische UFO-debunkers (afkrakers), te weten Wim Van Utrecht, Marc Broux en Johan Torfs. Ik heb daarbij regelmatig aan hen (de sceptici) gevraagd of ze op de hoogte waren van het Disclosure Project of van het project van dr Haines

UFO's EN DE GECONDITIONEERDE REFLEX VAN DEBUNKERS oktober 2005 Lachwekkend dat een kaste van vooringenomen borstkloppers de waarheid in pacht meent te hebben. Lachwekkend? Neen beste lezers... volstrekt zielig. (De oktobercolumn van Jan Blei voor ufoplaza)

CONSTERNATIE IN BELGI╦ september 2005 Nadat ik het artikel over de nalatenschap van professor van Waterschoot, die zijn familie aan mij deed toekomen, op ufowijzer had gezet, liepen in België de gemoederen flink op, tenminste aan de kant van de gedreven sceptici.

HOE EEN GEDREVEN SCEPTICUS DE MEDIA VOORLIEGT april 2005 Interview met Marcel Hulspas, de grootste UFO-scepticus bij uitstek. Marcel Hulspas ziet in veel getuigenissen over UFO’s een geruchtenmachine van wat hij het ‘UFO-papagaaiencircuit’ noemt. Het is georganiseerde paranoia volgens hem.

EEN RECENSIE van JAN BLEI oktober 2004 Betreffende het boek 'Het Buitenaardse Raadsel' van Marcel van Beurden. "Dat van Beurden tekort schiet in zijn pogingen het UFO fenomeen te reduceren tot “een storm in een glas water”, verbaast mij niet. De auteur kiest er nadrukkelijk voor de feiten zo te presenteren dat deze naadloos aansluiten bij de eigen overtuiging". Jan Blei

HET BUITENAARDSE RAADSEL september 2004 Ik kreeg half juli 2004 een boek opgestuurd met de titel ‘Het Buitenaardse Raadsel’ geschreven door Marcel van Beurden. Marcel vroeg mij om het op ufowijzer te zetten en of ik er een stukje over wilde schrijven.

HOE DEBUNKERS TE WERK GAAN april 2004 Kortgeleden heb ik weer eens een documentaire opgenomen, nadat ik er al meer dan 10 jaar schoon genoeg van had. Zo heb ik van Discovery Channel het programma: ‘Unsolved History, Roswell’ op band gezet en daarin worden drie UFO-voorvallen behandeld die het moderne UFO-tijdperk inluidden. Zo zijn daar (natuurlijk) de waarneming van Kenneth Arnold, het Roswell-incident en het Thomas Mantell-incident. De werkwijze en de conclusie van de makers (debunkers) is ronduit schandalig te noemen.

HET 'BIJNA' ARTIKEL IN DE TELEGRAAF april 2004 Dit verhaal geeft goed weer dat de media nog steeds uitsluitend geïnteresseerd zijn in negatief nieuws over het UFO-fenomeen.

DE UFO UITDAGING april 2004 Het probleem is niet dat er niet genoeg bewijs is dat mijn conclusies bevestigt, maar dat de meeste mensen en dan speciaal de luidruchtige sceptici, de debunkers, onwetend zijn van het ware bewijs. Aldus Stanton Friedman.

UFO's EN DE MEDIA december 2003 Op de dagen 6 tot en met 12 december van 2003, overspoelt een ware UFO-golf Nederland. Lees wat RTL4 hierover meldde.

DISCUSSIE SKEPSIS oktober 2002 Het bewijs dat men bij de stichting "Skepsis" enkel de boodschapper zwart maakt en zijn boodschap negeert.