PRINTBARE VERSIE

DIALOGEN MET EEN ASTRONOOM 3

Door: Paul Harmans

januari 2012


Voor het voorwoord bij de serie Dialogen met een astronoom klik je:
DIALOGEN MET EEN ASTRONOOM 1

DIALOGEN MET EEN ASTRONOOM 2


Derde mail

18 januari 2012

Hallo Dap,

Bedankt voor je antwoord, je neemt in ieder geval de moeite om er op in te gaan en je geeft aan over een open mind te beschikken, dus moet er ruimte voor een dialoog zijn. Vind je het goed dat ik onze dialoog op mijn website zet? Per keer een mail van jou, met mijn antwoord of andersom. Wellicht wil je in dat geval je eerdere antwoorden nog wat ‘polijsten’?

1 hooggeplaatste getuige is inderdaad niet overtuigend genoeg om de bewering te staven dat er een UFO-fenomeen bestaat, maar 500 daarvan, waaronder zelfs een aantal Amerikaanse astronauten, moeten iemand toch wel aan het denken zetten. De bewering dat het van buitenaardse herkomst is behoeft inderdaad buitengewoon bewijs, maar deze 500 getuigen zijn het bewijs dat er een fenomeen bestaat dat wetenschappelijk onderzocht moet worden, pas dan kan een buitengewone conclusie worden getrokken. Echter, een bij voorbaat en uit vooroordeel getrokken conclusie is buitengewoon onwetenschappelijk.
http://www.ufowijzer.nl/tekstpagina/MusgraveNASA.htm

Ik heb nog nooit gehoord dat de menselijke fantasie of kabouters op radar zijn vastgelegd, bepaalde vliegende objecten wel degelijk en uit vrijgekomen voorheen geheime documenten en via een groot aantal militaire getuigen, blijkt dat de Amerikaanse luchtmacht (en die van alle andere landen ter wereld) daar grote belangstelling voor heeft, iets dat ze daar ontkennen, maar iedereen met gezond verstand weet wel beter.
http://www.ufowijzer.nl/tekstpagina/12Documenten1.htm

De typering dat het UFO-fenomeen het domein van onschuldige goedgelovigen, gewiekste oplichters en charlatans is, komt uit de koker van de sceptische organisaties en is absoluut niet waar, maar helaas blijven dergelijke beweringen boven het fenomeen hangen en nemen veel mensen, die voor het eerst naar het fenomeen kijken, dat voor waar aan. Natuurlijk zal er ook binnen de UFO-gemeenschap een charlatan rondlopen, die vind je ook binnen de wetenschappelijke gemeenschap, maar is daarmee dan een hele gemeenschap verdacht? Als jij tijdens college tegen 60 jonge studenten zegt dat het UFO-fenomeen gelijk staat aan het zien van kabouters, dan zal een heel groot deel dat onbevangen als waarheid aannemen en dat levenslang als volle overtuiging met zich meedragen. Bij een enkeling vindt een ommekeer plaats als plotseling iets in de lucht wordt waargenomen dat op een UFO lijkt. Dan wordt er, nieuwsgierig geworden, naar meer informatie gezocht en pas dan blijkt voor die ene persoon dat het fenomeen helemaal niet zo’n onzin is. Ook de student met de ware wetenschappelijke geest zal denken: “Die Hartmann kan wel zoveel beweren, ik ga eerst zelf eens op onderzoek uit en trek dan pas conclusies.”
http://www.ufowijzer.nl/tekstpagina/PetersenAug2010.htm

Er vindt in de wereld van de laatste jaren een bewustzijnsverruiming plaats, mensen worden wakker, willen informatie en het blijkt dat overheden, de media en de wetenschap over een aantal zaken niet altijd even eerlijk zijn geweest. Coen Vermeeren is de Nederlandse wetenschappelijke voorloper die nu ook op universitair niveau dat nieuwe ‘bewust zijn’ gestalte geeft. Orthodox ingestelde collega’s kunnen dat misschien niet leuk vinden, maar een groot deel van de buitenwereld juicht het moderniseren van gesloten bolwerken van harte toe.
http://www.ufowijzer.nl/tekstpagina/ProfessorUFOstudie.htm

Tot slot, wat vind je van het Cometa rapport?
http://www.ufowijzer.nl/pdf/Cometa%20Rapport%20Compleet.pdf

Ik neem aan dat je tijd tekort komt om snel te reageren, dus neem je tijd, volgende week is ook goed.

Vriendelijke groeten,

Paul

-----------------------------

23 januari 2012

Ik heb op:
http://www.delta.tudelft.nl/artikel/onderzoek-het-bestaan-van-ufo-s/24421
mijn laatste zegje gedaan om deze oeverloze discussie af te sluiten.

Succes met de jacht op UFO’s. Zodra er eentje in je achtertuin staat, laat het dan vooral weten. Dan kom ik graag een kijkje nemen!

groet,

dap

----------------------

Vervolg:
DIALOGEN MET EEN ASTRONOOM 4 (slot)

Diverse links naar relevante artikelen:
COLUMN DAP HARTMANN
ASTRONOOM MET OOGKLEPPEN
INGEZONDEN REACTIE OP DE COLUMN VAN DAP HARTMANN
REACTIE VAN ROB NANNINGA (SKEPSIS) OP DE DAP-COLUMN
REACTIE VAN GENERAAL MAJOOR VLIEGER (BUITEN DIENST) WILFRIED DE BROUWER
ONDERZOEK HET BESTAAN VAN UFO's


SKEPTICI PAGINA

UFO PAGINA

Pagina Laatst Toegevoegde Artikelen