PRINTBARE VERSIE

DIALOGEN MET EEN ASTRONOOM 1

Door: Paul Harmans

januari 2012


(Ik snap dat sommige mensen moe worden van eindeloze discussies en het is ook niet bedoeld als interessant leesvoer, ik wil het alleen vastgelegd hebben voor die ene persoon die er misschien iets van kan leren.)

Voorwoord bij dialogen met een astronoom
Na 10 jaar ufowijzer en 30 jaar interesse in het UFO-fenomeen, herken ik de ware ontkenner op grote afstand en snap ik heel goed dat zo iemand absoluut niet op andere gedachten is te brengen. Dap Hartmann, astronoom aan de TU Delft, is zo iemand en ik ben alleen de discussie met hem aangegaan om anderen te laten zien hoe hij enkel zichzelf belachelijk maakt, hoe hij mensen die om onderzoek van het fenomeen vragen, als mafketels en onbenullen betitelt en op hun ontslag aandringt omdat hij vindt dat zij ‘zijn’ TU Delft te schande maken en omdat hij bang is dat zijn familie, kennissen, vrienden en buren hem meteen zullen betitelen als een stuk onbenul omdat hij ook aan de TU Delft werkt. Zijn voetstuk (door eigen ego nog wat hoger opgetrokken dan dat van zijn collega’s) wankelt, althans, zo denkt Dap. Zie voor de achtergrond van deze dialogen het volgende artikel:
ASTRONOOM MET OOGKLEPPEN

Dap eist telkens weer dat de voorstanders van het UFO-fenomeen ‘inhoudelijk’ op de door hen aangeboden feiten moeten ingaan. Hij wil niet snappen dat het de bedoeling is dat juist hij (en alle andere ontkenners) zich op de hoogte dient te stellen van de door de voorstanders aangeboden feiten en getuigenissen die voor zichzelf spreken. In de gehele dialoog die ik met Dap heb gevoerd, is hij degene die geen enkele keer inhoudelijk op de informatie ingaat. Hij reageert enkel zeer onwetenschappelijk en geeft te kennen dat hij graag een collega aan de TU Delft ontslagen ziet worden en blijft halsstarrig de bevooroordeelde, leugenachtige en onnozele beweringen van oa. stichting Skepsis herhalen zonder die ooit eens op waarheid te hebben beoordeeld.

Dap heeft slechts één verweer en dat is dat een buitengewone bewering, buitengewoon bewijs vergt. Je kunt de chronische ontkenners, zoals Dap en die bij Skepsis, niet aan het verstand brengen dat het bij het UFO-fenomeen geen buitengewone bewering betreft, als je beweert dat er zeer vreemde objecten door ons luchtruim suizen, vastgelegd op radar en waar honderden betrouwbare en hooggeplaatste personen getuige van zijn geweest en waarvoor experts geen verklaring hebben. Dat is op zich voldoende om een wetenschappelijk onderzoek waard te zijn. Pas na een dergelijk onderzoek kun je de juiste conclusies trekken en wie weet kom je dan inderdaad tot een buitengewone conclusie, maar niet eerder dan nadat je onbevooroordeeld en diepgaand onderzoek hebt gedaan. Dap verdraait willens en wetens de volgorde van conclusies.

Ik geef telkens 1 mail van mij en het antwoord daarop van Dap in een reeks artikelen. Dap heeft mij toestemming gegeven om zijn antwoorden op ufowijzer weer te geven.


Eerste mail

12 januari 2012

Hallo Dap,

Ik val je nog 1 keer lastig met de mededeling dat er nog iemand op je column heeft gereageerd, ik geef je graag de tekst van zijn reactie:
http://www.ufowijzer.nl/tekstpagina/HansKokDapHartmann.htm

Kun je mij vertellen waarom je zo hard oordeelt over Coen Vermeeren, wat heeft hij jou of de TU Delft aangedaan dat je hem op deze wijze hebt aangepakt?

Hartelijke groeten,

Paul

--------------------------

12 januari

(opmerking Paul Harmans, met meneer V. bedoelt Dap Hartmann Coen vermeeren)

Beste Paul,

Dank voor je reactie.

Meneer V. maakt al vele jaren de TU Delft te schande door zijn bespottelijke onwetenschappelijke bijgeloof met zijn twee functies binnen de TU Delft in verband te brengen. Zo misbruikt hij het platform van Studium Generale regelmatig door complete mafketels uit te nodigen voor het geven van onzinnige lezingen die bol staan van de apekool. Het heeft niets te maken met controversiële onderwerpen programmeren, zoals hij zelf steeds beweert. De nodigt ook geen lid van de KKK uit voor een lezing over de rechten van Afro-Americans. Want dan weet je dat je een ongefundeerd en eenzijdig verhaal krijgt. Zo ook met UFO’s, graancirkels, free-energy machines, chem trails en allerhande conspiricy theories.

Ik ben ooit begonnen met deze misstanden op een zakelijke en netjes onderbouwde wijze aan de kaak te stellen. Dat bleek zinloos – tegen dit soort onbenul is blijkbaar geen kruid gewassen. Dus na zes jaar is de tijd van vriendelijke woorden en redelijke argumenten voorbij. Meneer V. is een mafketel die de TU Delft in diskrediet brengt. Zo simpel is het. Het wordt tijd dat het CvB en de rest van de TU wetenschappers in actie komen. Een prikkelende column leek mij een geschikte wake-up call.

groet,

dap

----------------------

Vervolg:
DIALOGEN MET EEN ASTRONOOM 2

Diverse links naar relevante artikelen:
COLUMN DAP HARTMANN
ASTRONOOM MET OOGKLEPPEN
INGEZONDEN REACTIE OP DE COLUMN VAN DAP HARTMANN
REACTIE VAN ROB NANNINGA (SKEPSIS) OP DE DAP-COLUMN
REACTIE VAN GENERAAL MAJOOR VLIEGER (BUITEN DIENST) WILFRIED DE BROUWER
ONDERZOEK HET BESTAAN VAN UFO's


SKEPTICI PAGINA

UFO PAGINA

Pagina Laatst Toegevoegde Artikelen