INFO PAUL HARMANS

HOME oude ufowijzer

PAUL HARMANS

UFO's

ONTVOERINGEN

DIERVERMINKINGEN

GRAANCIRKELS

FOTO's

BOEKEN

VIDEO's op het web

LINKS


SUBPAGINA's

UFO's EN ATOOMWAPENS

DISCLOSURE PROJECT

COMETA RAPPORT

ROSWELL

DAN BURISCH

STARCHILD SKULL

HISTORISCHE UFO's (Nieuw)

ENERGIE

9/11

SKEPTICI

Verzamelingen Bezoekers

 

 

 

 

Pagina Laatst Toegevoegde Artikelen

Wat zijn mijn opvattingen en drijfveren?

 

Hallo, ik ben Paul Harmans.

Ik heb mezelf tot doel gesteld zoveel mogelijk mensen via mijn website ufowijzer te overtuigen van het feit dat UFO’s wel degelijk bestaan. Ook hoop ik van harte dat de media de ogen geopend worden als zij deze materie zelf gaan onderzoeken. Zij zullen ontdekken dat er al sinds zestig jaar informatie wordt achtergehouden, de zogenaamde ‘UFO-doofpot’ waar vaak zo lacherig over gedaan wordt.

Mijn interesse in UFO's en aanverwante zaken is begonnen met de waarneming van een UFO in 1974 in Frankrijk, waarvan hieronder een verslag.

Mijn UFO-waarneming:

In 1974 was ik zeevarende bij Shell-Tankers. In oktober van dat jaar lagen wij met de 70.000-tons tanker ‘Diloma’ in het dok te Marseille, Frankrijk.


ms. DILOMA 70.000 ton 1966/1981 Shell-Tankers
(Voor liefhebbers zie: http://www.helderline.nl)

Op een dag (het was eind oktober, ik kan me de exacte datum niet meer herinneren), zo rond het middaguur stonden we met een man of zeven op het achterdek omdat het schip weer te water zou worden gelaten. Dat is voor zo’n groot schip een langdurige kwestie, dus hadden we alle tijd om wat om ons heen te kijken.


Links - de DILOMA in het droogdok / rechts - daarna nog een tijdje aan de kade

Het was een prachtige, zonnige dag en er was nauwelijks bewolking. Opeens maakte één van ons de anderen erop attent dat er boven de heuvels rondom Marseille een heel helder licht te zien was, op zo 'n 6 km afstand (in eerste instantie dacht ik dat het slechts 2 km was, maar via Google Earth blijkt het 6 km te zijn) vanaf ons droogdok, op een hoogte van zo 'n 150 meter (vanwege de grotere afstand dan gedacht, kan de hoogte dus ook meer zijn geweest). Het licht hing roerloos in de lucht en had zo te zien ongeveer de grootte van een kwart van de maan, misschien iets kleiner. Het maakte geen geluid. In eerste instantie deden we er wat lacherig over, het woord UFO viel enkele malen. We bleven het echter goed in de gaten houden.

Na een tijdje werden we nieuwsgieriger en hadden het erover dat de planeet Venus nogal eens voor een UFO werd aangezien. Toch leek ons niet dat dit Venus was, zo midden op de dag en zo helder en groot. Het is ook zeker moeilijk afstanden te schatten van zo’n licht of van objecten in de lucht, maar toch was duidelijk te zien dat dit licht zich dichtbij bevond.

In ons gezelschap was ook een stuurman die verantwoordelijk was voor de navigatie van het schip. Dat navigeren vond destijds nog plaats met behulp van een sextant, de sterren en planeten, in plaats van het gebruik van technieken als satellietnavigatie zoals tegenwoordig. Deze stuurman kon ons vanuit zijn professie met zekerheid vertellen dat dat licht beslist niet Venus was, bij lange na niet!

Iemand opperde dat het dan wel een helikopter moest zijn, maar we hoorden geen enkel geluid en zagen ook nog steeds geen enkele beweging. Na zo’n 30 minuten hing het licht er nog steeds en had zich nog geen meter verplaatst, tot we opeens vanuit de richting van Marseille een kleiner, maar net zo’n fel lichtje aan zagen komen vliegen. Het vloog op gelijke hoogte als waarop het grote licht (of object) zich leek te bevinden, en vloog er recht op af. Toen het in de buurt van het grote licht kwam, ging het langzamer vliegen en tot onze grote verbazing versmolten de twee ineen. Het was nu dus wel duidelijk dat het geen helikopter of iets van dien aard kon zijn.

We stonden vervolgens nog een paar minuten sprakeloos naar dat grote licht te kijken, totdat het met een onvoorstelbare snelheid schuin omhoog de lucht in schoot. We zagen een streep van licht, die binnen één à anderhalve seconde verdween tot een steeds kleiner wordend puntje, ongetwijfeld de ruimte in. Dit alles zonder enig geluid voort te brengen.

Helaas werden we uitgelachen nadat we verslag hadden gedaan aan boord, want de overige bemanningsleden hadden niets gezien.

Later is er vaak tegen me gezegd dat als je maar genoeg over dit soort fenomenen leest, je vanzelf ook zulke verschijningen gaat zien. De feiten zijn echter dat ik destijds 17 jaar was, en net van de zeevaartschool kwam. Ik had hooguit heel oppervlakkig wel eens van de term UFO gehoord en had er nooit iets over gelezen. Behalve dan misschien een klein - waarschijnlijk een nogal skeptisch - artikeltje in de krant. Ook toen hielden de kranten – zoals dat nu helaas nog steeds het geval is - er een zeer negatieve en een skeptische berichtgeving op na als het over deze onderwerpen ging. Wat dat betreft is er dus vandaag de dag nog niet veel veranderd.

Paul Harmans.

 

26 november 2010

Donderdag 25 november 2010 was de dag waarop ik (Paul Harmans) door Herman Hegge was uitgenodigd om in Amsterdam eens met hem van gedachten te wisselen over de diverse onderwerpen die hij in het Frontier Magazine publiceert en de vertalingen en artikelen die ik op ufowijzer breng. We hebben een uur of drie met elkaar gesproken en overlegd over enkele ideeën betreffende samenwerking. Het was beslist de moeite waard en we gaan bepaalde ideeën verder uitwerken.

Groot was echter mijn verbazing toen ik van Herman het Nefertiti borstbeeld kreeg overhandigd als waardering en beloning voor mijn vele werk aan mijn website ufowijzer. Ik ben dus geen winnaar van de Frontier Award 2010, die wordt door de lezers van het Frontier Magazine gekozen en dat is dit jaar Micha Kat, maar Herman wilde mij na vijf nominaties voor de award en 8 jaar ufowijzer op deze wijze bedanken. Tsja, hoe verwoord je een blijdschap die bij een dergelijk gebaar hoort…

FRONTIER AWARD 2009 november 2009 Samen met zes anderen was ik in 2009, nu voor de vijfde maal, genomineerd voor de Frontier Award. De winnaar van 2009 is Marcel Messing geworden.

FRONTIER AWARD 2008 november 2008 Samen met vier anderen was ik ook in 2008 weer genomineerd voor de Frontier Award. Pim van Lommel heeft de award gewonnen voor zijn nieuwe boek waarin hij zijn onderzoek naar bijna dood ervaringen weergeeft.

FRONTIER AWARD 2007 november 2007 Samen met vier anderen was ik ook in 2007 genomineerd voor de Frontier Award. Ronald Jan Heijn heeft hem uiteindelijk gewonnen voor zijn film Staya Erusa. Ach, genomineerd worden vind ik ook al heel wat.

FRONTIER AWARD 2006 januari 2007 Ik was ook dit jaar (2006) weer samen met drie anderen genomineerd voor de Frontier Award van 2006. Deze is uiteindelijk gewonnen door het team van 'DitKanNietWaarZijn'.

FRONTIER AWARD 2005 november 2005 Ik ben afgelopen zondag natuurlijk aanwezig geweest op het Frontier Symposium waar ook de uitreiking van de Frontier Award zou plaatsvinden. Samen met drie anderen was ik voor die prijs genomineerd. Deze is uiteindelijk gewonnen door Robin de Ruiter


Diverse interviews met Paul Harmans:

INTERVIEW MET PAUL HARMANS OVER UFO's februari 2009 'Ik vind mezelf een boodschapper', zegt Paul harmans (52) ergens tijdens het interview met Frontier magazine. De man die dit jaar (2008) voor de vierde keer is genomineerd voor de Frontier Award heeft een missie. Hij wil Nederland laten delen in zestig jaar ufo-historie. 'Er zijn feiten, aan bewijs grenzende zaken, en die vind je op mijn website.' Misschien dat het ooit tot wetenschappelijk onderzoek leidt naar het ufo-fenomeen.

HET MYSTERIE VAN MONTALCINO november 2008 Boekrecensie van het boek ‘Het Mysterie van Montalcino’ van Gerhard Hormann. Hij heeft naar aanleiding van een eerder interview met mij, mijn personage kunnen gebruiken in zijn spannende boek.

Interview magazine Triv februari 2008 In oktober 2007 werd ik door journalist Nick Kivits per telefoon geïnterviewd voor het magazine 'Triv' (vergelijkbaar met het magazine 'Quest'). Deze maand (februari 2008) staat zijn artikel in Triv, maar bespaar je de 3,95 euro. Het enige positieve wat ik erin kan vinden is dat mijn website in het kadertje ‘Meer Info’ wordt genoemd en zoiets zorgt voor meer bezoekers. Daarnaast kom ik met twee zinnen aan het woord over Area-51. Ik lees wel overal in de korte artikeltjes de opmerkingen van Anton Teuben (Niburu), en als je leest wat Anton te zeggen heeft, dan kun je je wel voorstellen dat de lezers van Triv: of schaterlachend het magazine wegleggen, of geïrriteerd het wijze hoofd schudden bij zoveel nonsens, of per onmiddellijke ingang hun abonnement opzeggen. Als ik toen geweten had dat ook Anton Teuben eraan zou meewerken, dan had ik elke medewerking geweigerd.

UFO-ONTVOERINGEN IN NEDERLAND oktober 2007 Niels Brummelman, redacteur bij ParaVisie, vroeg mij eind mei (2007) om voor de juli-uitgave van ParaVisie wat vragen over het ontvoeringsfenomeen in Nederland te beantwoorden. Het was voor een kort artikel en ik heb zijn toestemming om het nu ook op mijn website te zetten.

DIE UFO's KUNNEN DE WERELD VAN DE ONDERGANG REDDEN juni 2007 Afgelopen maand mei (2007) vroeg Koert van der Velde, journalist bij de krant Trouw, of hij mij een interview mocht afnemen. Natuurlijk ben ik daarmee akkoord gegaan. We hebben op 4 juni een vol uur met elkaar gesproken en in principe kun je elke dag een complete krant vullen met UFO-informatie, maar Koert is gebonden aan de ruimte die hem ter beschikking staat en dus is het dit stukje geworden. De nadruk ligt min of meer op religie en dat heeft natuurlijk te maken met de religieuze achtergrond van Trouw.

11 januari 2007 In deze uitzending een gesprek met Paul Harmans, webmaster van www.ufowijzer.nl. Verder het indrukwekkende verhaal van Songul uit Tegelen en de waarneming van Antoine uit Dessel, Belgie. Ga om de uitzending te kunnen beluisteren of downloaden naar:
http://www.ufoplaza.nl/downloads.php?view=detail&id=36

MYTHE OF MYSTERIE? WIE GELOOFT ER NOG IN UFO's? augustus 2006 Ik kreeg vandaag toestemming om het interview dat een redacteur van de Aktueel mij vier weken geleden afnam op ufowijzer te plaatsen. In het artikel staat dat ik ooit zo bang voor UFO’s was dat ik niet naar buiten durfde, dat is overdreven, wel heb ik een periode gehad waarin ik er weinig aandacht aan schonk, omdat het idee, van het werkelijk bestaan van buitenaardsen en dat zij wellicht de aarde bezochten, mij verontrustte.

UFOWIJZER IN DE TELEGRAAF maart 2006 Een klein stukje in de krant over ufowijzer, maar wel een paar honderd bezoekers meer dan normaal en wie weet een paar mensen die blijven komen.

Zomer 2005 Afgelopen zomer (2005) werd ik gebeld door iemand van het reclamebureau Saatchi & Saatchi dat wereldwijd reclame ontwerpt voor de grotere concerns. Men vroeg mij of ze mijn website ufowijzer als achtergrond mochten gebruiken in een reclamecampagne voor T Mobile. Daar had ik natuurlijk geen bezwaar tegen en ziehier het resultaat, een paginagrote advertentie met ufowijzer in het venster van het mobieltje:

ARTIKELTJE IN KRANT 'METRO' augustus 2005 Op maandag 29 augustus kreeg ik journalist Job Halkes van de krant ‘Metro’ aan de telefoon. Hij vroeg mij of hij mij een paar vragen mocht stellen naar aanleiding van een enquête gehouden in Engeland.

DossierQ radio-interview met Paul Harmans webmaster ufowijzer 17 februari 2005

SERIEUZE PASSIE VOOR UFO's november 2004 Naar aanleiding van mijn op- en aanmerkingen aangaande het krantenartikel: ‘UFO’s? zeg nooit nooit’ dat in De Dordtenaar van 16 oktober 2004 verscheen en waarin een sterrenwachter naar zijn mening over UFO’s wordt gevraagd, bood journalist Jan Volwerk ook mij een interview voor de krant aan.

COME-BACK VAN DE UFO augustus 2004 Op 7 juni 2004 nam Tonie Mudde, redacteur van het magazine Quest, contact met mij op en vroeg mij of ik hem van informatie wilde voorzien voor een artikel over UFO's. Zijn artikel staat nu in de augustusuitgave.

DE ECHTE X-FILES augustus 2004 Op 25 mei 2004 vroeg Thijs van Veghel, redacteur voor het ID&T magazine, mij of ik wilde meewerken aan een artikel over UFO’s dat in één van de komende nummers zou verschijnen. Dit is zijn artikel.

HET 'BIJNA' ARTIKEL IN DE TELEGRAAF april 2004 Dit verhaal geeft goed weer dat de media nog steeds uitsluitend geïnteresseerd zijn in negatief nieuws over het UFO-fenomeen.