HISTORISCHE UFO's

HOME oude ufowijzer

PAUL HARMANS

UFO's

ONTVOERINGEN

DIERVERMINKINGEN

GRAANCIRKELS

FOTO's

BOEKEN

VIDEO's op het web

LINKS


SUBPAGINA's

UFO's EN ATOOMWAPENS

DISCLOSURE PROJECT

COMETA RAPPORT

ROSWELL

DAN BURISCH

STARCHILD SKULL

HISTORISCHE UFO's (Nieuw)

ENERGIE

9/11

SKEPTICI

Verzamelingen Bezoekers

Pagina Laatst Toegevoegde Artikelen


ARTIKELEN

27 september 2014

ALIENS IN TAIZ… september 2014 We horen soms over UFO's die zich boven het Vaticaan ophouden en bij voorkeur als daar bijzondere dingen gebeuren. Er is nogal wat discussie, schijnt het, in Vaticaanse kringen, over wat te doen met Aliens: bekeren of maar gewoon hun eigen geloof laten houden? Over de Katholieke arrogantie gaan we het nu niet hebben. Tenslotte doet het probleem zich, voor zover we weten nog niet voor. Maar ik kan me wel voorstellen dat Aliens zich veiliger voelen in Taizé, waar van bekering geen sprake is, en toch die gloed kan worden opgesnoven waar Aliens, als we kijken naar alle religieuze 'wonderen' waar ze de hand in lijken te hebben, blijkbaar naar snakken.

27 juli 2014

ONLANGS ONTDEKT 4 VINGERIG WEZEN EN TOESTEL OP DRIEPOOT, 10.000 JAAR GELEDEN GESCHILDERD IN GROTTEN NABIJ CHARAMA, INDIA juli 2014 Archeoloog J. R. Bhagat van de Chhattisgarh State Department of Archaeology and Culture werd op 15 juli in The Times of India aangehaald met de melding dat er onlangs 10.000 jaar oude grottekeningen waren ontdekt welke buitenaardsen en UFO’s uitbeelden.

1 mei 2014

DE HISTORISCHE WAARNEMING VAN KENNETH ARNOLD IN 1947 mei 2014 FATE Magazine van begin 1948 plaatste in zijn allereerste nummer het volledige verhaal van Kenneth Arnolds waarneming op 24 juni 1947, geschreven door hem zelf: "Het volgende verslag van wat ik waarnam boven de Cascade Mountains is, hoe onmogelijk het ook mag schijnen, absoluut waar. Ik heb nooit enige bekendheid verlangd omdat ik toevallig op het juiste moment op de juiste plaats was om te zien wat ik zag. Ik rapporteerde wat bij mijn weten iedere piloot zou hebben gerapporteerd, en ik denk niet dat mijn observatie ook maar in het minst lag aan overgevoeligheid van mijn ogen of aan mijn oordeelsvermogen dat niet afwijkt van wat normaal is voor iedere piloot."

30 december 2013

HET WIERD ZO LICHT... december 2013 Op den 3 November 1777, des avonds ten half agt uren, wanneer de lucht zeer zagt, het weder helder, en den wind in het Noorden was, zag men te Sarlat in de Provincie van Roussillon in Vrankrijk, en in den omtrek van dien, eene ongemeene luchtverheveling. Het wierd zoo licht, dat men gezeyd zou hebben dat'er eenen tweeden dag aenbrak.

16 oktober 2013

VERWARMINGSKETEL, IJSKAST EN BLIKJE FRIS oktober 2013 Een man heeft een UFO in de vorm en het formaat van een ijskast zien vliegen, in Wisconsin, lees ik op 23 maart 2013 in 'Who Forted' : Refrigerator Shaped UFO Causes Odd Car Troubles in Wisconsin. In dezelfde staat zag een ander tot zijn schrik een blikje fris ter grootte van enkele meters overkomen. Beide gevalletjes werden gemeld aan de UFO organisatie MUFON, maar behalve de bellers hadden anderen deze huishoudelijkheden niet waargenomen. Ook waren er geen foto's gemaakt. Die zien ze vliegen, zou je dus met recht kunnen zeggen.

11 oktober 2013

GEZIEN.... oktober 2013 Op deze 'broadside' (pamflet) uit 1722 wordt melding gemaakt van een 'Wonderful Prodigy' , een wonderbaarlijk voorteken gezien in de lucht, door John Moor, bij Greenock, Schotland. John Moor beschrijft hoe hij op dinsdagnacht om half 12 de 15de mei, vanaf het dek van een vissersboot, terwijl zijn kameraden benedendeks sliepen, in het noorden hoog aan de hemel een vreemd verschijnsel zag.

29 september 2013

ROERICHS WAARNEMING september 2013 Nicholas Roerich (1874-1947),(spreek uit 'Rerich') de Russische esoterische filosoof, ontdekkingsreiziger en schilder, maakte in de eerste decennia van de 20ste eeuw verschillende reizen naar Mongolië en Tibet. Op zijn reizen hield Roerich dagboeken bij waarvan er een opnieuw is uitgegeven: Altai Himalaya, dat voor me ligt. Er is een klein stukje in het dagboek dat de aandacht heeft getrokken van geïnteresseerden in UFO's, en dat daarom nog al eens op internet en in boeken wordt aangehaald, niet altijd correct. Het heeft zich afgespeeld in 1926, op 5 augustus.

22 juli 2013

ALIEN IN JAPAN? juli 2013 Wie deze illustraties ziet kan niet anders dan zich afvragen waar hij naar zit te kijken; illustraties uit verschillende bronnen, lees ik in Fortean Times 48, in een artikel van Masaru Mori. Gaat het hier om UFO's? Om te beginnen haalt de schrijver een heel oud verslag aan van iets wat op 23 aug 1015 werd waargenomen, en vastgelegd in een Japans astronomisch document:

20 juli 2013

CHINESE UFO's EN DE PAREL VAN SHEN KUO juli 2013 China is een ongelofelijk land, maar door de taalbarrière zijn historische kronieken helaas alleen toegankelijk voor Chinezen en Westerse specialisten. Paul Dong is een tweetalige kenner van de Chinese geschiedenis en schrijver van een paar 'mindblowing' boeken over paranormaal China. In China's Major Mysteries (1984) wijdt hij ook een hoofdstuk aan Chinese UFO's, waaruit ik een deel van onderstaande informatie haal.

18 juli 2013

UFO's VAN V””R 1947 juli 2013 Het is niet moeilijk om in oude kranten berichten te vinden van wonderlijke verschijnselen in de lucht. Moeilijker is het om na te gaan of er in die berichten sprake is van wat we nu UFO's noemen, of dat het gaat om een natuurlijk maar (door de waarnemer) onbegrepen fenomeen. Er zijn intussen heel wat goeie boeken verschenen over mogelijke UFO's van (lang) voor 1947, het 'officiële ' begin van het UFO tijdperk.

13 juli 2013

UFO's IN DE NEDERLANDSE PERS juli 2013 Hieronder een aantal berichten uit de eerste decennia van het UFO fenomeen, zoals het werd belicht in verschillende kranten. Het is duidelijk dat men geen raad weet met de 'Vliegende schotels' , en de meeste journalisten drijven er dan ook de spot mee. Wezenlijk is er niets veranderd: journalisten ridiculiseren nog altijd, wetenschappers 'verklaren' met schijngezag en de Nederlandse bevolking 'gelooft' er niet in.

maart 2011

1947 NEDERLAND en ROSWELL maart 2011 Op deze pagina vindt u de originele krantenberichten uit de Nederlandse kranten: Volkskrant, Parool en Trouw. Deze berichten gaan over de UFO-golf en de legendarische Roswell-crash in Amerika kort na de 2e WO. (Met dank aan George Schermer)

februari 2008

PLATIVOLO deel 1 februari 2008 In 1954 wordt in ons land een heuse en professionele UFO-vereniging opgericht. Zelfs in onze moderne tijden van vandaag de dag ontbreekt het naar mijn idee aan een vereniging welke zich zou kunnen meten met wat men in 1954 opricht en in de daarop volgende jaren uitbreidt.

februari 2008

PLATIVOLO deel 2 februari 2008 In 1954 wordt in ons land een heuse en professionele UFO-vereniging opgericht. Zelfs in onze moderne tijden van vandaag de dag ontbreekt het naar mijn idee aan een vereniging welke zich zou kunnen meten met wat men in 1954 opricht en in de daarop volgende jaren uitbreidt.

februari 2008

PLATIVOLO deel 3 maart 2008 In 1954 wordt in ons land een heuse en professionele UFO-vereniging opgericht. Zelfs in onze moderne tijden van vandaag de dag ontbreekt het naar mijn idee aan een vereniging welke zich zou kunnen meten met wat men in 1954 opricht en in de daarop volgende jaren uitbreidt.

juli 2004

UFO's VERWERKT IN HISTORISCHE KUNST juli 2004 Hoewel sommige van de illustraties echte UFO-ervaringen weergeven, zijn andere meer gemaakt in een godsdienstige context. Je kunt je alleen afvragen waarom deze schilders en kunstenaars ervoor gekozen hebben om op UFO’s gelijkende objecten in hun schilderijen en kunstwerken in te voegen.