DE ROSWELL UFO-CRASH: 66 JAAR VAN ONBEANTWOORDE VRAGEN

Door: Lee Speigel

4 juli 2013

Vertaling: Paul Harmans

Bron: http://www.huffingtonpost.com/2013/07/04/roswell-ufo-crash-66th-anniversary_n_3543058.html?utm_hp_ref=ufo


Als het laatste vuurwerk van de 4th of July is afgestoken, dan beginnen de festiviteiten in Roswell. Een driedaags Roswell UFO-festival markeert de 66e verjaardag van een vliegende schotel legende die deze stad in New Mexico voor altijd synoniem stelt aan paranormale samenzweringen.

Begin juli 1947 - de exacte datum is onbekend - viel er iets uit de lucht en crashte op een ranch nabij Roswell waarbij wrakstukken werden rondgestrooid. De eigenaar van de ranch was de eerste die dat materiaal zag en uiteindelijk vertelde hij het aan de sheriff van Roswell, die vervolgens het leger op het nabijgelegen Roswell Army Air Field inlichtte, de thuisbasis van het 509e (atoom)bommenwerpersquadron.

Inlichtingenofficier majoor Jesse Marcel werd in eerste instantie de taak toebedeeld om naar het wrakveld te gaan en iets van het materiaal te verzamelen, dat werd omschreven als glimmende wrakstukken, inclusief stukken rubber, supersterk aluminiumfolie, houten balkjes en metaalachtige I-balken. Zie de onderstaande afbeelding van Marcel waarbij hij poseert met de beweerde wrakstukken.

Eén van de sprekers op het festival dit weekend is Jesse Marcel Jr., die in 1947 11 jaar oud was en die, tezamen met zijn moeder, van zijn vader de UFO-wrakstukken te zien kreeg.

“Er waren van die I-balken van ongeveer 30 tot 50cm lang en het meest ongewone daaraan waren de symbolen die aan de binnenzijde van de balken waren geschreven,” zo vertelde Marcel Jr. onlangs aan mij. “Ik dacht in eerste instantie dat het op Egyptische hiërogliefen leek, maar toen ik wat beter keek leken het toch meer geometrische symbolen van de een of andere soort - het was heel vreemd.”

Op 8 juli 1947 bracht het Roswell Army Air Field een persbericht uit (zie de afbeelding) waarin men aangaf dat het leger een neergestorte vliegende schotel had geborgen. Maar net zo snel als dat verhaal opdook, werd het doorgeprikt toen een tweede persbericht werd uitgegeven waarin werd beweerd dat de wrakstukken in feite afkomstig waren van een weerballon.

Toen het verhaal gedurende de jaren groeide, kwamen er verhalen over meerdere crashlocaties en het bergen van buitenaardse lichamen. In de jaren 1990 gaf de luchtmacht twee verslagen uit waarin de conclusie stond dat het materiaal dat in 1947 was geborgen, afkomstig was van Project Mogul, een geheim programma van atmosferische ballonnen die gebruikt werden om Russische atoomproeven te ontdekken.

De buitenaardse lichamen werden officieel verklaard als misinterpretaties van crashtest dummy’s, gebruikt bij militaire experimenten.

Maar elk jaar weer is iedereen welkom - sceptici en gelovers - om samen te komen op de festiviteiten van Roswell, waarbij natuurlijk ook de inkomsten voor de stad van belang zijn. Hoewel de discussies tussen vliegende schotel sceptici en voorstanders doorgaan, zal Roswell voorlopig niet zo snel haar status van UFO-hoofdstad van de wereld verliezen.

Bekijk de volgende 2013 Roswell UFO festival promotievideo:

 

Ondanks dat de UFO-wrakstukken allang weg zijn en het stof boven de stad Roswell alweer is neergedaald, is de echo nooit uitgestorven. Was het een buitenaards ruimtevaartuig dat 66 jaar geleden crashte, of slechts een hoog-vliegend militair apparaat?

Het Roswell UFO-festival loopt van 5 tot 7 juli


Nawoord Paul Harmans - ufowijzer
Er is door diverse Roswell-getuigen aangegeven dat het echte geborgen materiaal speciaal voor de foto’s van de pers (zie de foto van Jesse Marcel in bovenstaand artikel) door de leiding van de luchtmacht is verruild voor dat van een weerballon, men deed dat in opdracht van hogere officieren in Washington. Ook het tweede ontkennende persbericht moest in opdracht van die legertop worden uitgegeven om zo snel mogelijk de aandacht van het volk te doen verslappen.

De leiding van het Roswell Army Air Field werd dus opdracht gegeven maar iets te verzinnen dat in de plaats van de vliegende schotel paste. Aangezien op de basis ook elke dag weerballonnen werden opgelaten, lag het voor de hand om daar maar een exemplaar van in mootjes te hakken, zodat er materiaal was voor de foto’s voor de media en tevens in het tweede persbericht deze weerballon als de dader van de vergissing rondom de crash kon worden opgevoerd. Dat de verantwoordelijken bij de luchtmacht door velen van het volk als klungels zouden worden gezien, die het verschil tussen een weerballon en een vliegende schotel niet eens kenden, werd voor lief genomen. Overigens geloofden ook toen al, in 1947, veel mensen het verhaal over de ballon niet.

De rancher die als eerste het behoorlijk uitgestrekte wrakveld op zijn terrein vond, was gewend soms een weerballon op zijn land te vinden, hij (en ook de andere ranchers in het land) hing die stukken rubber altijd hoog over een hek omdat anders de schapen het zouden opvreten. Met de flarden van een weerballon ging geen enkele rancher een dagreis per paard ondernemen om het bij de sheriff af te leveren.

Mensen die vandaag de dag nog steeds geloven dat het een weerballon was, moeten hun gezonde verstand eens aanspreken. En voor iedereen die nu zegt dat het een geavanceerde, geheime Mogul ballon was; in juli 1947 werd bij Project Mogul nog geen gebruik gemaakt van de grote Mogul ballonnen, men gebruikte een hele rits gewone weerballonnen om de apparatuur omhoog de lucht in te brengen, dus ook al was hetgeen dat bij de crash werd gevonden afkomstig van dat project, dan nog zou het gaan om weerballonnen die door iedere simpele ziel meteen als zodanig herkend zouden worden.

Dit is slechts een handjevol feiten, er zijn echter zoveel overtuigende feiten en getuigen, daar kun je een aantal boeken mee vullen!

GETUIGEN VAN ROSWELL Deel 1

ROSWELL KORT SAMENGEVAT

BRIG. GEN. THOMAS JEFFERSON DUBOSE En Het Weerballon Cover-up Verhaal

KOLONEL JESSE MARCEL Jr. OFFICIEEL EN ONOFFICIEEL

THE RAMEY ROSWELL MEMO

Voor nog meer info over Roswell zie de Ufowijzer Roswell Pagina

Share


ROSWELL PAGINA

UFO 2013 PAGINA

Pagina Laatst Toegevoegde Artikelen